“On Kadın”dan albüm

On kadın bir araya gelerek kadın haklarını savunan, çocuk yaşta evlilik, taciz ve pedofiliye karşı çıkan “On Kadın” başlıklı bir albüm yaptı. Albüme Londra’dan da Canan Sağar ve Bergüzar katıldı.

Canan Sağar, projesinin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Bu projeyi gerçekleştirmemizde büyük emeği geçen müzik yönetmenimiz İbrahim Kırılmaz’a, seslerini esirgemeyen kıymetli sanatçı dostlarımız İlkay Akkaya, Yasemin Göksu, Yelda Emek Gurbet Üzgün Demiral Bergüzar Erdoğan Sebnem Sönmez Bahar Sariboga Öznur Korkmaz ve Adile Yadırgı’ya, söz yazarı, şair, besteci dostlarımız Alp Murat Alper, Aycan Saraçoğlu, Asmin Asmin, Cigdem Tok, Demet Ayrancı, Cemil Gülüm ve İbrahim Kırılmaz’a, stüdyolarıyla kayıtların oluşmasında desteğini esirgemeyen Tamer Süerdem, Ozan Sarıboğa, M Mustafa Toprak, Stüdyo Ege’ye ve albüm kapağımızı bize armağan eden güzel dostum Erkan Güneş’e tüm kalbimle teşekkür ederim.”

On Kadın albümünün 8 Mart’ta yayınlanacağı ve sadece Itunes ve Spotify gibi dijital platformdan dinlenilebileceğini belirten Canan Sağar, albümü şöyle anlattı:

Şarkıların gücüne inandık ve böyle çıktık yola. Şarkılarla kadınların acısını, sevincini, aşkını, ayrılığını, göç hikayelerini anlattık. Erk egemen sistemlerde gitgide meşrulaştırılan tecavüz ve taciz olaylarını, bunun kurbanı olan kadınları anlattık. Eski çağ demeyin, bu zamanda da cinsiyet ayrımına evladıyla başlayanları anlattık gözlerimiz nemli nemli. Ayrılmak isteyen kadının aldığı yaraları bereleri, sırtına vuran bütün darbeleri iki dörtlük bir şarkıya döktük. Düşleri kırılan, umutları yok olan kadınların gizlice içinde anneye sığınışını anlattık. İş, ev, çocuk, eş, aile gibi bir haftaya bir yığın sorumluluk sırtlayan kadının çiçekleriyle konuşmasını, hayatın zor ama kadın olunca daha da zor olduğunu anlattık. Aşk halinin erkeğe has olmadığını, kadının Leyla olup çöle düşebileceğini vurguladık, yine yüreğimiz yara yara. Töre ile çocuk gelin (pedofili) olmanın ne demek olduğunu söyledik içimiz kanayarak, biraz da millete çatarak. Çığlık attık şiirden şarkıya dönüşen içinde hüznü de barındıran bir kadının kaleminden. Her kadın biraz yalnızdır, yalnızlığını yaşama özgürlüğüne sahiptir diye seslendik kalbimize dövme misali kazılacak bir şarkıyla. İşte böyle doğmaya sancılandı ‘On Kadın’. Ses olsun, umut olsun, çığlığını içinde haykıran kadınlara direnç olsun.”

Albümdeki şarkılar ve seslendirenler şöyle:

Pencere/ İlkay Akkaya
İçimizden Bir Melek / Yasemin Göksu
Kırık Bir Düş / Adile Yadırgı
Çığlık / Öznur Korkmaz
Kız Çocuğu / Yelda Emek
Bıçak Sırtı / Gurbet Üzgün Demiral
Kadın Olunca / Bahar Sarıboğa
Yalnızlık Kalbinde Dövme / Şebnem Sönmez
Gülümser / Bergüzar
Leyla Olmuşum / Canan Sağar

2165380cookie-check“On Kadın”dan albüm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.