13.3 C
Istanbul
Friday, March 29, 2024
Ana Sayfa DÜNYA Ön seçimlerde muhalefet önde

Ön seçimlerde muhalefet önde

Arjantin’de devlet başkanlığı seçimlerinin özeti olarak görülen ön seçimlerde muhalif Alberto Fernandez’in Devlet Başkanı Mauricio Macri’den daha fazla oy aldığı ileri sürüldü. Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, ön seçimlere ilişkin, “Kötü bir seçim geçirdik ve ekim ayında gerekli olan desteği alabilmemiz için çabalarımızı iki katına çıkarmamız gerekiyor.” dedi.

Arjantin basınında çıkan haberlerde, hükümetin seçim sonuçlarını planladığı saatte açıklamaması üzerine Herkesin Cephesi Koalisyonu lideri Alberto Fernandez’in ön seçimlerde Değişim İçin Bir arada Koalisyonu lideri Macri’den fazla oy aldığı iddia edildi.

Fernandez, kendisini destekleyenlerin toplandığı alana gitmeden önce yerel basına, “Seçimlerden birinci çıktığımız için mutluyum çünkü bugün Arjantin’deki değişime başlıyoruz.” dedi.

Seçim sonuçlarının bir an önce açıklanmasını talep eden Fernandez, “Eğer seçim sonuçlarını açıklanmazsa biz sonuçları açıklayacağız çünkü bir bilgi merkezi kurduk ve kendi verilerimiz var.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Fernandez destekçileri toplandıkları alanda henüz resmi olarak açıklanmayan seçim sonuçlarını dans ederek kutluyor.

Arjantin Ulusal Seçim Konseyi, ön seçim sonuçlarını yerel saat ile 21.00’de açıklayacağını duyurmuştu.

oranlarının tahmin edilebilmesini sağlayacak.

2324610cookie-checkÖn seçimlerde muhalefet önde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.