Önder Şahan ailesinin acı günü

İşadamı Önder Şahan’ın kayınvalidesi Cemaliye Halil (79) yaşamını yitirdi. Cemaliye Halil çarşamba sabahı İngiltere Alevi Kültür Merkezi-Cemevi’nde düzenlenen tören sonrasında toprağa verilmek üzere memleketi Kıbrıs’a gönderildi.

Cemaliye Halil’in Sünni bir kültürden gelmesine karşın kendi isteği üzerine İngiltere Alevi Kültür Merkezi-Cemevi’nde tören yapıldığı belirtildi. Halil’in tabutu başında saz ile veda ağıtları havalandırıldı ve gülbank okundu. Tören sonunda Önder Şahan ve ailesi taziye dileklerini kabul etti. Kıbrıs’taki toplumlararası çatışmalarda 9 yaşındayken babasını kaybeden Halil’in iki kızı ve bir oğlu olduğu açıklandı.

Önder Şahan, yeni nesil restoran sektöründe marka bir isim sayılıyor. Shakespeare Globe ve British Museum’un yanı başında kurduğu Londra genelinde sayıları 20’yi bulan restoran zincirlerinde gönüllü bir kültür elçiliği yapıyor. Toplumsal çalışmalara desteğiyle de tanınan Şahan, geldiği topraklarda ilkokul yapacak kadar yardımsever, kâr amacı gütmeyen üniversite “Docklands Academy London”ı açacak kadar aydınlanmacı, restoranına dev Atatürk’ün portresi asacak kadar cumhuriyetçi bir toplum üyesi olarak biliniyor…

AÇIK GAZETE: Önder Şahan ve ailesine başsağlığı dileriz…

2270340cookie-checkÖnder Şahan ailesinin acı günü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.