Onlar artık sertifikalı ‘ebeveyn’

Dumcombe ilkokulundan 24 ebeveyn, De Beauvoir ilkokulundan 15 ebeveyn, 2 Şubat günü Our Lady St Joseph R C Church, 100a  Balls Pond Road, N1 4AN yapılan kutlama töreninde sertifikalarını alacaklar.   


Minik Kardeş’ten yapılan açıklama şöyle:


“Minik Kardeş Çocuk Yuvası 06 Ekim 2008 – 28 Ocak 2009 arasında İslington bölgesinde Duncombe İlkokulunda ve Hackney bölgesinde De Beauvoir İlkokulunda 13 haftalık Aileleri Güçlendirme Toplumları Güçlendirme Kapsamlı Ebeveynlik Kursu düzenledi.  Bu programda şu konular yer aldı:


– Disiplin aşamaları- çocukları pozitif bir şekilde nasıl eğitebiliriz,
– Çocuk yetiştirmede eski ve yeni yöntemler,
– Çocukluk karakteristik özellikleri ve farklı gelişim süreçleri,
– Kimlik, kültür, gelenek / değerler ve önemi ve
– Ebeveyn ve çocuk ilişkisini geliştirme ve güçlendirme


Program REF (Race Equality Foundation) e kayıtlı olarak yapıldı.  Masrafları İslington Children Centre ve Hackney Learning Trust tarafından sağlandı.


Bu yıl ebeveynlerden gelen ilgi çok yoğun olduğundan 3 ayrı kursu  aynı anda  düzenleyen Minik Kardeş REF’ye kayıtlı olan ve Türkçe verilen  8. 9. ve 10. programlarını tamamlamış oldu. 


Daha önce İngilizce verilen bu programa katılan aileler için tercüman sağlanıyordu, Minik Kardeş’in düzenlediği bu programa katılan aileler tercüman olmadan kendi duygu, düşünce ve fikirlerini rahatlıkla kendileri ifade edebildi. Programa katılan aileler çocuklarıyla olan ilişkilerinde ve çocuklarının tavır ve davranışlarında büyük gelişmeler olduğunu belirttiler.  Ayrıca aileler sadece çocuklarıyla ilgili gelişmelerin yanı sıra kendilerininde yaptıkları grup çalışmaları ve paylaşımları sayesinde rahatlama, öz güven ve öz saygının geliştiğini belirttiler.”


FOTOĞRAF: Geçen yılki sertifika töreninden 

820510cookie-checkOnlar artık sertifikalı ‘ebeveyn’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.