Onları hapisten kurtaracaklar

TCK değişiyor ve Melih Gökçek ile eski ve yeni RTÜK Başkanları Zahid Akman ile Davut Dursun hapisten kurtuluyor. Akman ve Dursun ‘’Görevi kötüye kullanmaktan’’2 yılı aşkın hapse mahkum oldu. Yargıtay bu cezayı onadığı taktirde 17 ay süreyle cezaevine gireceklerdi. Değişiklik, dokunulmazlık dosyaları olan 60 milletvekilini de kapsıyor.

İktidar partisi, TCK’da değişiklik yaparak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile, eski ve yeni RTÜK Başkanları Zahit Akman ile Davut Dursun’u da kurtarma formülü buldu. Akman ve Dursun ‘’Görevi kötüye kullanma’’ suçundan 2 yılı aşkın hapse mahkum oldu. Yargıtay bu cezayı onadığı taktirde 17 ay süreyle cezaevine gireceklerdi.

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak’ın kanun teklifi ile, görevi kötüye kullanma suçunda ‘’’Bir yıldan 3 yıla” kadar olan hapis cezası, “6 aydan 2 yıla” indiriliyor. Ceza da paraya çevrilip ertelenebilecek. Görevi ihmal nedeniyle kamuyu zarara uğratan veya çıkar sağlayanlar için “6 aydan 2 yıla kadar” olan hapis cezası da “3 aydan bir yıla kadar” hapis cezasına çevriliyor

VEKİLLER, GÖKÇEK, AKMAN VE DURSUN…

Yasal değişiklik, hakkında bu suç iddiasıyla çok sayıda dava bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra, 2 yıldan fazla hapis cezası alan ve dosyaları halen Yargıtay’da bulunan RTÜK’ün eski ve yeni başkanları Zahit Akman le Davut Dursun’u da ilgilendiriyor. Ayrıca TBMM’deki 703 dosya arasında da, milletvekillerine ait aynı suç iddiasıyla 60 adet dokunulmazlık dosyası bulunuyor.

RTÜK eski Daire Başkanı Cengiz Özdiker,2004 yılında görevinden alınmış ancak mahkeme, göreve iade etmişti. RTÜK yönetimi kararı uygulamayınca mahkemelik oldu. Dava sonucu Zahit Akman’ın yanı sıra, Davut Dursun ve mevcut RTÜK üyelerinden Abdülvahap Darendeli, İlhan Yerlikaya ve Taha Yücel, 2 yıl 2 ay 10 gün ile 2 yıl 9 ay 10 gün arasında hapis cezasına çarptırıldı. Ceza Yargıtay tarafından da onaylanırsa bu isimlerin RTÜK üyelikleri düşecek, cezaevine girecekler.

GÖKÇEK ‘’FİTİLLEMEK’’ İSTİYORDU

Yasada bu yönde değişiklik yapılmasını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istiyordu. Gökçek bir süre önce TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile konuşmuş ve dinlemeye takılan konuşma şöyle kaydedilmişti:

Gökçek: Beni 240’tan yargılıyorlar. Bunu 3 yıldan 6 aya indiremez misiniz abi ya? 6 ay olunca, belediye başkanları bu cezayı alıyor ama paraya çevriliyor, belediye başkanlığı süresi de gitmiyor.

Kuzu: Şu anda bana gelen 140 dosya var, bizim milletvekillerinin. 60’a yakını bu 240…

Gökçek: Kaç tane varsa bir bana çıkartsana. Ben onları bir fitilleyeyim.

Kuzu: Var, var ben sana listesini vereyim onun.
Gökçek: Ben onun kulisini iyice de yaparım ortalığı ayağa kaldırırım. O listeyi ver bana.

GAZETEPORT

1264740cookie-checkOnları hapisten kurtaracaklar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.