“Önlem alınmadan okulların açılması felaket olur”

Koronavirüs vaka sayıları artarken okulların açılması ile ilgili endişe de sürüyor. Okulların 31 Ağustos’a hazır olmadığını söyleyen eğitimciler “Bu koşullarda açılırsa vakalar artar” dedi.

Koronavirüs pandemisinde vaka sayıları artarken okulların açılmasıyla ilgili endişe de sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 Ağustos’ta özel okulların, 31 Ağustos’ta ise devlet okullarının açılacağını duyurmasına rağmen vaka artışları eğitimciler, sağlıkçılar ve velileri tedirgin ediyor. Eğitim Sen’in yaptığı ankete göre öğretmenlerin yüzde 96’sı okulların belirlenen tarihte açılması halinde kendi sağlığı ve ailesinin sağlığının tehdit altında olacağını düşünüyor. IPSOS Araştırma şirketi ise ebeveynlerin yüzde 64’ünün çocuklarını okula göndermek istediğini açıkladı.

Evrensel’e konuşan eğitimci, sağlıkçı, veli ve öğrenciler de önlem alınmadan okulların açılmasının yaratacağı tehlikeye dikkat çekti. Eğitim Sen Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan, “Okullar bu koşullarda açılırsan vaka sayıları artar” diyerek kararın tekrar değerlendirilmesini istedi.

Veli-Der Başkanı İlknur Kaya Bahadır ise bu koşullarda okulların açılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala da salgının kontrol altına alınamadığını belirterek “Bu koşullarda okulları açmak daha olumsuz sonuçlara yol açabilir” uyarısında bulundu.

Öğrenci, veli ve öğretmenler de sağlıkları için kaygılı olduklarını dile getirdi. EVRENSEL

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/haber/411402/onlem-alinmadan-okullarin-acilmasi-felaket-olur

2440590cookie-check“Önlem alınmadan okulların açılması felaket olur”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.