Onur Air yasağı yolculara darbe

Türkiye’ye turist gönderen seyahat bürolarından edinilen bilgiye göre, Onur Air’in önümüzdeki günlerde, Türkiye’de bulunan 10 bin dolayında Hollandalı turisti getirmesi gerekiyordu. Onur Air, yalnızca Amsterdam Schiphol Havaalanı’ndan gelecek salı gününe kadar Türkiye’ye toplam 48 uçuş yapacaktı. 

Türkiye’ye en çok turist gönderen seyahat kuruluşları arasında yer alan Corendon’un yetkilileri, kararın yürürlüğe girmesinin hemen ardından Onur Air ile taşıyacakları 300 yolcu için düzenleme yapabildiklerini, ancak daha Türkiye’de çok sayıda yolcuları bulunduğunu belirttiler. 

Onur Air ile Türkiye’de seyahatte bulunan yolcuların dönüşü ve gidecek olanların zamanında taşınmasının büyük soru işareti oluşturduğunu belirten seyahat büroları yetkilileri, yolcuları mağdur etmemek için yoğun çaba içinde olduklarını dile getirdiler.

Schiphol yönetimi de Onur Air ile önümüzdeki günlerde uçması gereken yolcuları, teletekst ve internet aracılığıyla uyararak, havaalanına gelmemelerini, bilet aldıkları seyahat bürolarıyla ilişki kurmalarını isteyen açıklamalara yer veriyor. 

Hollanda Haber Ajansı ANP’ye açıklama yapan Onur Air’in bir yetkilisi, kararı, ”yüzde 100 siyasi bir işlem” olarak nitelendirdi. (aa)

1105890cookie-checkOnur Air yasağı yolculara darbe

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.