Onur Öymen, umutlu konuştu

Cuma akşamı Grand Palace’de düzenlenen baloya 300’e yakın katılım oldu. Öymen, İşçi Partisi Enfield Milletvekili Adayı Joan Ryan, partinin Edmonton Milletvekili Andy Love, işadamları ile Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı’nın da aralarında bulunduğu sivil toplum örgütü temsilcileri, okul başkanları ile çok sayıda toplum üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede kısa konuşmalar yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve emekli büyükelçi Onur Öymen, eski Osmanlı coğrafyasında yaşanılan sıkıntılara rağmen 91 yıl önce kurulan cumhuriyetin sayesinde Türkiye’nin demokratik bir ülke olmayı başardığını söyledi. Türkiye’nin batıya olan bakışının süreceğini vurgulayan Öymen AKP iktidarını kastederek “Herşeye rağmen umutsuzluğa kapılmamak gerekir” dedi…

İngiltere’de yaşayan tüm Türkler’i, Türkiye’nin büyükelçileri olarak gördüklerini belirten Öymen, “Yaşamakta olduğumuz tüm sıkıntıları hep birlikte aşacağız ve Türkiye’yi hak ettiği yere getireceğiz” diye devam etti.

İşçi Partisi Edmonton Milletvekili Andy Love, toplumun cumhuriyet bayramını kutlayarak, Türkiye’nin AB’ye üye olması gerektiğini ve Birleşik Krallık’ın bu yolda Türkiye’yi desteklemeyli sürdüreceğini belirtti.

Federasyon Başkanı Jale Özer de açılış konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 91’inci yılını onur ve sevinç içinde kutladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu en büyük bayramımız hepimize kutlu olsun. Bu bayram, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde dedelerimizin, babalarımızın, emperyalist işgalcileri ülkemizden defederek ilan ettikleri ve Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, sizler yaşatacaksınız’ diye bizlere emanet ettiği cumhuriyetin bayramıdır. Cumhuriyet’se, ‘Milletin egemenliği elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği millet vekilleri aracılığı ile kullandığı devlet biçimi’ demektir. Yani cumhuriyet rejiminde ne Tanrının gölgesi sayılan padişah vardır ne de bütün topraklarının padişaha tapulandığı bir vatan. Ne insanlar ümmettir ne de yasalar din. Artık bireylerin yasalar önünde eşit olduğu ve bütün ağalıkların ortadan kaldırıldığı düzen için yürünecektir. Bugün karşınızda çağdaş bir iş kadını olarak duruyorsam, bunu Türkiye Cumhuriyetine ve özelikle kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum…!

Balo canlı müzik bölümüyle gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

852200cookie-checkOnur Öymen, umutlu konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.