Oramiral İlhami Erdil’e mahkumiyet

 Erdil’in İstanbul Etiler’deki iki evinin zor alımına karar veren mahkeme, Erdil’in Türk Silah Kuvvetleri’nden (TSK) çıkarılmasına da hükmetti. Erdil, eşi Füsun Erdil, kızı Deniz Halide Erdil, kızının gizli ortağı olduğu öne sürülen Şirin Melek Hekim ve Erdil’in emir subay yardımcısı Yalçın Kayatunç’un yargılandığı davada karar verildi.


Askeri Mahkeme, Erdil’in İstanbul Etiler’deki iki daireyi ”kanuna ve genel ahlaka uygun yollardan aldığını ispat edemediğine” hükmetti. Mahkeme, bu eylemin 3628 sayılı ”Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu”nun 13. maddesinde tanımlanan ”haksız mal edinme” suçunu oluşturduğu sonuca vararak, Erdil’i ”haksız mal edinme” suçundan 2 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Gayrimenkullerin zor alımına karar veren mahkeme, Erdil’in Askeri Ceza Kanunu’nun 30. maddesinin (a) bendine göre TSK’dan çıkarılmasına hükmetti.


Erdil’in, kızı ve Şirin Melek Tekin’in firması için İstanbul Tersanesi’nin boya alımı ihalelerine telefon yoluyla müdahale ettiğine karar veren mahkeme, bunu ”memuriyet nüfuzunu kötüye kullanma” suçu olarak değerlendirdi ve Erdil’i Askeri Ceza Kanunu’nun 115/2. maddesine göre 5 ay hapse mahkum etti. 5 aylık hapis cezasını 600 YTL adli para cezasına çeviren mahkeme, bu cezayı erteledi. Erdil, üzerine atılı diğer 4 suçlamadan ise beraat etti. 


 


 

1028230cookie-checkOramiral İlhami Erdil’e mahkumiyet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.