Orams: Davayı kazanacağız!

Charlef Orams ve eşi Linda Elizabeth Orams çifti, Rum Kesimi’nin aleyhlerinde tazminat davası açılan İngiltere Yüksek Mahkeme’sine itiraz dosyası kayıt ettirilmesinde hazır bulundu.


Linda Elizabeth Orams sorularımızı yanıtlarken davanın kazanılacağından çok emin olduklarını vurgulayarak, “Cherie Blair’in avukatlığımızı üslenmesinden son derece memnunuz. Cherie, insan hakları ve AB konusunda oldukca tanınmış uzman bir avukattır” dedi.


Linda Elizabeth Orams Kuzey Kıbrıs’taki yaşamları hakkında da şunları söyledi:


“Biz emekli bir çiftiz. Kuzey Kıbrıs’ta yaşamaktan ve orada evimiz olmasından son derece memnunuz. Kuzey Kıbrıs’ı ve Kıbrıslı Türkleri çok seviyoruz. Pek çok Kıbrıslı Türk arkadaşımız var. KKTC hükümetine de güvenimiz sonsuzdur. Kuzey Kıbrıs’a giden bütün İngilizler’in bizim gibi düşündüğüne de eminiz…”


Linda Elizabeth Orams, Güney Kıbrıs yönetimince kendilerini hukuki ve psikolojik baskı uygulanmasını da şöyle yorumladı:


“Dehşete düştük gerçekten… Biz politik insan değiliz. Rum Kesimi sorunu politikleştirmeye çalışıyor. Bizi politika ilgilendirmiyor. Bizim açımızdan Kuzey Kıbrıs’ı ve komşularımızı sevmemiz önemli…”


Orams, yabancıların Kuzey’de mülk almaları konusunda da “Biz KKTC hükümetine güveniyoruz. Olaya böyle bakınca yabancılar açısından herhangi bir sorun çıkacağını da sanmıyoruz” dedi.

786240cookie-checkOrams: Davayı kazanacağız!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.