Orams kararı 28 Nisan’da

Orams Davası’nın İngiltere’deki Yüksek Mahkeme ve ABAD’de savunan Londra’daki Vahib&Co Avukatlık Bürosu’ndan Hasan Vahib, Açık Gazete’ye verdiği demeçte kararın 28 Nisan’da açıklanmasını beklediklerini belirtti.

Vahib, dava konusunda Türkiye’de HaberTürk Gazetesi’nde çıkan spekülatif habere üzüldüğünü de belirterek şunları söyledi:

“Ne yazık ki gazetede KKTC’nin geleceğini ilgilendiren önemli bir dava ile ilgili olarak’KKTC’yi savunan Cherie Blair’e ortak kazığı’ başlıklı tamamen asılsız bir haber yayınlandı. Üstelik haber Avrupa Parlamentosu’nda 28 günü sonuçlanması beklenen davaya zarar verici ve davacı Rum tarafına gereksiz polemik malzemesi yaratacak niteliktedir.”

Hasan Vahib, şöyle devam etti:

“Oram Davası’nın mahkeme ve avukatlık giderleri KKTC tarafından değil ‘sponsorlar'” tarafından karşılanmaktadır. KKTC hükümetinin karşılıksız çek vermesi söz konusu değildir. Haberde adı geçen avukatlardan eski başbakan Tony Blair’in eşi Cherie Blair ve Bitu-Balla söz konusu davada ekibimizde yer almayı sürdürmektedir. Ücretleriyle ilgili öne sürülenler tamamen asılsızdır. Avukatlık masrafları da dahil bütün mahkeme giderleri ‘usül olarak’ mahkeme sonrasında kesinleşecektir. Vahib & Co Avukatlık Bürosu olarak bu davayı kazanarak bütün giderlerin yasal yüzdesini davacı taraf Meletis Apostolidistu’nun ödemesini talep edeceğiz.”

ORAMS DAVASI?

Güney’deki yönetim tarafından David Charlef Orams ve eşi Linda Elizabeth Orams’ın vatandaşları Meletiu Apostolidi’ye ait arazi üzerine ev inşa ettikleri iddiasıyla dava açılmıştı.

Rum Kesiminde görülen dava sonucunda Orams çiftine üç seçenek sunulmuş ve yerine getirilmediği gerekçesiyle de İngiltere’deki mallarına faiziyle birlikte haciz konulması için İngiltere Yüksek Mahkemesi’nde söz konusu dava açılmıştı.

Oramsların davayı kazarmasıyla KKTC’de yabancılara mal mülk satışının önü açılmış olmuştu. Kıbrıs Türk’ü Rum Kesimi’ne karşı uluslararası hukuk mücadelesinde ilk kez büyük bir zafer kazanmış olmuştu. Rum davacıların başvurusu üzerine İngiltere Yüksek Mahkemesi’ndeki Haziran’daki temyiz duruşmasında da Orams Davası AB Adalet Divanı’na yönlendirdi…

ÖN FOTOĞRAF: Orams ailesi ve Vahib Avukatlık Bürosu’ndan Hasan Vahib ile eski başbakan Tony Blair’in eşi Cherie Blair (küçük foto)
İÇ FOTOĞRAF: Orams ailesi ve Açık Gazete editörü Faruk Eskioğlu

1197080cookie-checkOrams kararı 28 Nisan’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.