Orams’da, Rum kesimi ilk raundu kaybetti

Orams çiftini Başbakan Tony Blair’in eşi Cherie Blair, Türk avukatlık bürosu Vahib Avukatlık Bürosu çatısında savunuyor.


Cherie Blair’in başkanlığında Vahib Avukatlık Bürosu’nca hazırlanan Orams Davası itiraz dosyası İngiltere Yüksek Mahkemesi’de ilk duruşması yapıldı.


Güney’deki yönetim tarafından David Charlef Orams ve eşi Linda Elizabeth Orams’ın vatandaşları Meletiu Apostolidi’ye ait arazi üzerine ev inşa ettikleri iddiasıyla dava açılmış ve Kuzey’deki aileye de hukuk kurallarına aykırı olarak dava tebliği edilmişti. Güney Kesimi’nde Orams davası sürerken Apostolidi’nin avukatları Orams çiftinin İngiliz vatandaşı olduğu gerekcesiyle İngiltere Yükbek Mahkemesi’nde de tazminat davası açarak davanın emsal teşkil ederek sorunu AB’ye taşımak istemişti.


İngiltere’deki davaya Türk kesimi de sürpriz bir atakla karşılık vermiş Cherie Blair’in başkanlığında Vahib Avukatlık Bürosu, Orams ailesinin savunmasını üslenmişti.


Başbakan Tony Blair’in eşi Cherie Blair’inde aralarında olduğu 6 avukatlık ekibi ile Vahib Avukatlık Bürosu, Rum Kesimi’nin İngiltere Yüksek Mahkemesi’nde İngiliz çift Orams’lar aleyhine açtığı davaya hakim karşısına çıktı. Apostolidi”nin Kıbrıs’tan gelen avukatları hazırlık dosyalarını mahkemeye sunmak için 8 hafta duruşmanın ertelenmesini istedi. Cherie Bair’in katılmadığı duruşmada Vahib Avukatlık Bürosu avukatları ise davayı açan tarafın karşı taraf olduğunu belirterek bu sürenin 3 hafta olması talebinde bulundu ve hakim Türk tarafının önerisini kabul ederek Easter tatilini de gözönüne alarak duruşmayı 4 hafta erteledi. 


Akşam’a bilgi veren Vahib Avukatlık Bürosu’ndan Hasan Vahib, Rum Kesimi’nin Güney’de dava tamamlanmadan bir başka ülkede dava açmasının yanlış olduğunu, Rum avukatlarının Güney’de süren Orams davasını tamamlama kaygısına düştükleri için bu süreyi istediklerini belirtti.


Vahib, Apostolidi’nin avukatların hakimin kararı karşısında çok bozulduklarını vurgulayan Vahib, davanın aleyhte sonuçlanma durumunda Lahey Adalet Divanı’na gidilmesini isteyeceklerini de sözlerine ekledi.


Orams çiftinin savunmasını Vahis Avukatlık Bürosu çatısında yapacak olan Cherie Blair insan haklarında olduğu kadar Avrupa Hukuku konusunda da uzman sayılıyor. Anti terör ysası tartışılırken eşi Başbakan Tony Blair 90 günlük gözaltını savunmuş, Cherie ise önlemlerin bireyin temel insan haklarını gaspetmemesi gerektiğini söylemişti. Cherie’nin geçen yıl bir gecede “Ben Filistinli olsaydın, intihar bombacısı olurdum” sözleri de hala tartışılıyor…


FOTOĞRAF: Charlef Orams, Avukat Hasan Vahib ve Linda Elizabeth Orams

788670cookie-checkOrams’da, Rum kesimi ilk raundu kaybetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.