‘Ordumuz her türlü saldırıya hazır!’

Ahmedinejad, ordu günü dolayısıyla İslam devrimi lideri İmam Humeyni’nin mezarının bulunduğu alanda düzenlenen askeri geçit töreninde, adaletsizliğe karşı olduklarını, İran olarak bütün dünyada adaletin tesisini istediklerini ifade etti.

İran’ın “bugüne kadar hiçbir millete zulmetmediğini, başka bir ülkenin de kendilerine zulmetmesine izin vermediğini” söyleyen Ahmedinejad, “Bugün İran ordusu, kendi görevlerini yerine getirmek için tam bir hazırlık içindedir. Ordumuz, herhangi bir saldırı karşısında sonuna kadar direnecek ve onların elini kesecek” dedi.

“İran ordusunun yapısının savunma amaçlı olduğunu ve hiçbir zaman saldırgan amaç taşımadığını” ifade eden Ahmedinejad, bütün dünya ülkeleri için huzur ve barış istediklerini, “sahte” İsrail rejimi dışında bütün ülkelerle dostça ilişki kurulmasından yana olduklarını söyledi.

Ahmedinejad, bazı büyük güçlerin silah konusunda yaptırımlarla İran ordusunu zayıflatmak istediğini belirterek, “Ama bugün bizim ordumuz kendine yeter düzeye ulaşmıştır. İhtiyacı olan bütün silahları kendisi üretiyor. Ordumuz, sürekli eğitim ve ilerlemiş teçhizatla, geçmişe göre daha hazırlıklıdır” diye konuştu.

Kara, deniz ve hava kuvvetlerine ait askerlerin kullanılan askeri teçhizatla yürüdüğü resmi geçit töreninde, Genelkurmay Başkanı Hüseyin Firuzabadi ve bütün ordu komutanları da hazır bulundu.

1149770cookie-check‘Ordumuz her türlü saldırıya hazır!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.