Org. Pace: Türklere gerçeği söyledim

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a bağlı internet sitesi Defenselink’te konuya ilişkin yayınlanan bir haberde, Pace’in, Pakistan, Suudi Arabistan ve Türkiye’yi ziyaretinden sonra, İstanbul’dan ayrılırken uçakta Amerikalı gazetecilere yaptığı açıklamalara yer verildi. Buna göre Pace, “dostlar arasında yanlış anlamaları azaltmak için” üst düzeyde görüşmelerin önemine işaret etti.


Pace, ziyaretinin Türkiye ayağını anlatırken, “mükemmel ilişkilerimizi sağlamlaştırmaya çalıştım” dedi. Orgeneral Pace ayrıca, “gözlerinin içine baktım ve onlara gerçeği söyledim” ifadesini kullandı.


Üç ülkeye yedi gün süren ziyaretinin ardından, kendisini yüz yüze tanımayan üst düzey yetkililerle bir araya geldiğini ve görüşlerini ifade etme şansı bulduğunu belirten Pace, “umarım her konuda olabildiğince dürüst ve açık olabildim” dedi.


Her ülkeyle ilişkilerde zaman zaman iniş çıkışların yaşanabileceğine işaret eden Pace, ilişkilerin bazen kültürel ve dil farklılığından da etkilenebileceğini kaydetti. Pace, “her ülkede muhataplarımla yüz yüze görüşme fırsatı bulmaktan çok memnunum. Çünkü yüz yüze görüşünce yanlış anlama veya yanlış çevirileri ortadan kaldırabiliyorsunuz” diye konuştu.


Orgeneral Pace, bu durumun, liderlere, eğer bir şey kulağa doğru gelmiyorsa muhtemelen doğru olmadığı anlayışını verdiğini belirtti.


Pace, “en kötü senaryoya inanmaktansa birbirimizi tanıyınca, gerçeği bulmak ve ne söylendiğini anlamada hepimiz daha istekliyiz” dedi. ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace, ziyaretlerinde kendisinin konuşmaktan çok dinlemeye özen gösterdiğini, ABD’nin Irak, İran ve Afganistan konusundaki politikalarını anlattığını kaydetti.

1029190cookie-checkOrg. Pace: Türklere gerçeği söyledim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.