Organic Stage çarpıcı bir oyunla açıldı: Züleyha

Londra’da yaşayan Melissa Kenter, 16 Ocak’ta “Züleyha” oyunuyla Organic Stage’in açılışını yaptı… Oyunu aralarında Yazar Aydın Çubukçu’nun da bulunduğu kalabalık bir sanatsever izledi. Türkiye’de usta oyuncu Müşfik Kenter’in kızı olan Melissa Kenter, daha önce de Londra’da oyun sahneye koymuştu.

Antalya Devlet Tiyatrosu dramaturglarından Hüseyin Erdoğan’ın yazdığı, Günyol Bakoğlu’nun yönettiği oyunla kalabalık bir izleyicinin karşısına çıkan Melissa Kenter, oyun sonrasında ayakta alkışlandı. Kenter oyun sonrasındaki duygularını gazetemize şöyle açıkladı:

“Burada yeni bir sahne kurma hayalimiz hep vardı. Ve sonunda Günyol Bakoğlu ve irfan Şahin harika bir iş yaptılar. Ve bu sahnenin açılış oyununu oynamak benim benim için çok gurur vericiydi. Londra’da yerleşik bir sahne kurduk. Evet bunu oturtabilmek için sabırlı olmayız. Umudumuz ve enerjimiz var….”

Yönetmen Bakoğlu da oyunla ilgili şu yorumu yaptı:

“Züleyha bir kadın hikayesi ilk bakışta. İçimizden biri! Belki yan komşumuz, belki akrabamız, belki sadece markette yanımızdan geçen kadın ya da oyunu seyredenlerden biri. Bu bir çeşit direniş öyküsü. Sisteme, ya­şama, yerleşiklere bir başkaldırı. Herşeye rağmen yaşama tutunma, seçi­mini yaşamdan yana kullanma öyküsü. Diğer yandan dibine kadar sert bir toplumsal eleştiri. Sahnede pek çoğumuzun dayanamayacağı bir trajediyi yaşamış ama hayatla, kendiyle dalga geçen ve her şeye rağmen yaşama tutunan bir kadın savaşçı göreceğiz. Teknik açıdan oyunda farklı bir sahneleme tekniği kullanmaya çalıştık. Sahnede ilk andan itibaren Melissa Kenter’i görecek seyirci, alışılmışın tersine. Sözünü ettiğimiz interaktif bir oyun değil. Bir ortaklık sadece. Züleyha sahneden kendi yaşam öyküsünü anlatacak ama bazen dışına çıkacak Züleyhalığın ve Melissa’yı göreceğiz o anlarda. Zaman zaman seyirciyi rahatsız edecek, dürtecek. İstiyoruz ki seyirci oyunun ertesi günü kalktığında hala acı tatlı oyunun tadını damağında hissetsin. Tüketilip hemen çöpe atılmasın…”

Oyun sonrasında Melissa Kenter dostlarıyla

ORGANİC SAHNE’DEN DAVET

Fieldseat Cafe &Kit@pEvi’nin sahibi İrfan Şahin yeni yılın ardından Londra sanat hayatına yeni bir kan geldiğini belirterek “FTottenham’da Fieldseat Cafe’nin alt katında mütevazı bir salonda perde açan sahne kendi küçük olsa da hayli iddialı bir giriş yapıyor” yorumunu yaptı.

Şahin, Organic Stage’i şöyle anlattı:

“İlk etapta 3 oyunla başlayacak salonun amacı Türkçe ve İngilizce olarak farklı oyunlarla repertuvarını genişleterek, her akşam perde açmak… Türkçe oyun konusunda bir çöl olan Londra’da ufak da olsa bir vaha olabilmek. Organic Stage içinde yer aldığı Fieldseat Cafe &Kit@pEvi’yle beraber, sergiler, müzik dinletileri ve farklı etkinliklerle mütevazı bir sanat noktası olma isteğinde. Organic Stage sanatı seven ve destekleyen herkesi bu maceraya ortak olmaya davet ediyoruz.”

Şahin “665 High Road Tottenham N17 8A” adresindeki Fieldseat Cafe &Kit@pEvi ile Organic Stage hakkında ayrıntılı bilginin instagramdan (@fieldseatorganicstage) ve
020 8808 2525’den alınabileceğini sözlerine ekledi.

2378220cookie-checkOrganic Stage çarpıcı bir oyunla açıldı: Züleyha

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.