“Organize işler”

Kılıçdaroğlu AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin de aralarında bulunduğu 17 kişiyle ilgili yolsuzluk iddialarını içeren belgeleri www.chp.org.tr adresinden “Organize İşler” başlığı ile yayınladı.

Dosyalarda, ”Ali Hamurcu’nun 26 sayfalık ve 16 sayfalık itiraflarını” içeren bölümlerle, Kayseri Valiliğinden İçişleri Bakanlığına gönderilen yazı, Melikgazi Belediyesinin yazısı, bilirkişi atanmadan önce yapıldığı iddia edilen ”Muhakkik Yazısı” yer alıyor.

Açıklamada ayrıca, dönemin Kayseri Valisi Osman Güneş’in, müsteşarlığa atanmasına rağmen, vali olarak İçişleri Bakanlığına yazdığı yazı ile atamaya ilişkin Resmi Gazete ekine de yer veriliyor.

Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada yolsuzluk iddialarıyla ilgili Ali Hamurcu’ya ait 26 sayfadan oluşan itirafların 10 sayfasının kaybedildiğini ve 16 sayfaya düşürüldüğünü öne sürmüştü.

İşte aşırı yoğunluk nedeniyle bir süre bağlantı sağlanamayan CHP’nin resmi internet sitesindeki o açıklama:

“Dün TBMM’de bütçe görüşülürken Başbakan’a; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin de adının geçtiği 17 kişilik rüşvet çetesiyle ilgili dosya neden kapatıldı diye sorduk.

Sayın Başbakan 17 kişilik rüşvetçi çeteden biri olarak rüşveti ve çeteyi ihbar eden, ortaya çıkaran Hacı Ali Hamurcu’yu Belediye Başkanının anında şikayet ettiğini ve Hamurcu’nun mahkum olduğunu söyleyerek sözde sorumuza yanıt verdi.

BU YANIT DEĞİLDİ, ORGANİZE İŞE GÖZ YUMMAYDI
Sayın Başbakan geriye kalan 16 kişiyi kanatları altına almış, dikkatleri cezaevinde bulunan birinin üzerine çekmiş ve konuyu kapatmıştı.

Biz onların kapattığı dosyayı belgeleriyle açıyoruz. Çünkü Sayın Başbakan’a Hacı Ali Hamurcu’nun mahkum olup olmadığını sormadık ki…

O çetenin bir parçası. Mahkum olması çok normal. Biz onun mahkum olduğunu biliyorduk.

Hatta Başbakan’ın muhaliflerini gönderdiği Silivri’de yattığını da biliyorduk.

Başbakan nedense mahkum dedi ama Silivri’de yatıyor diyemedi.

Bir de çete üyesi diye hakkında işlem yapılması gereken 16 kişiye hiç değinmedi.

Biz Kayseri’de rüşvet çetesi olarak adlandırılan o 16 kişinin dosyasının neden kapattırıldığını soruyoruz.

Sadece sormuyor, belgeleri de ortaya koyarak AKP’li bir belediye başkanının da adının geçtiği rüşvet ve yolsuzluk çetesinin neden korunduğunu, ipin ucunun nereye kadar gittiğini öğrenmek istiyoruz.

SORUMUZ ŞU;
Çeteyle ilgili 26 sayfalık itiraf neden ve hangi gerekçeyle 16 sayfaya indirildi.”

1270850cookie-check“Organize işler”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.