Orgeneral Başbuğ, Diyarbakır'da

Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral A. Atila Işık, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve 7. Kolordu Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile birlikte Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti.


Başbuğ, burada yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı olarak kuvvet komutanları, jandarma genel komutanı ile yurt içinde ilk ziyareti 2. ordu bölgesinde başlattıklarını söyledi.


Özellikle bölücü terörle mücadelede ve iç güvenlikle ilgili icra ettiği harekat açısından 2. ordunun çok önemli bir bölgede olduğuna dikkati çeken Başbuğ şöyle dedi:


''2. ordu çok önemli bir görev icra ediyor. Bunun için ilk ziyareti 2. ordu bölgesine yapıyoruz. Diyarbakır bizim için çok önemlidir. Burada hepimiz görev yaptık. 2 yılım Diyarbakır'da geçti. Hava ve jandarma kuvvet komutanları da iki yıl burada görev yaptılar. Ömrümüzün belli kesiti Diyarbakır'da geçti. Bu nedenle en azından bize fahri hemşehrilik verilmesi lazım. Diyarbakır'ı, Diyarbakırlıların hepsini seviyoruz. İlettiğimiz mesaj bu.''

1066000cookie-checkOrgeneral Başbuğ, Diyarbakır'da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.