Orgeneral Tuncer Kılınç mahkemede

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan emekli Orgeneral Kılınç, adli kontrol uygulamasına tabi tutulması istemiyle mahkemeye sevk edildi.


Öte yandan, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar da adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.


İBRAHİM ŞAHİN MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ


”Ergenekon” soruşturması kapsamında eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılardan İbrahim Şahin ile Oğuzhan S, Fatma C, Fahri K, Hüdayi Ü. ve Yaşar Oğuz Ş, tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi.
İbrahim Şahin’in emniyette susma hakkını kullandığı öğrenildi.


Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltında bulunan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Bekir Ç, Oğuz B, Ersin D, Engin A, Erdal Ş. ve Mehmet K. da Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine getirildi.


4 ASKERİ PERSONEL TUTUKLANDI


Soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 4 askeri personel tutuklandı.
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde, Zekeriya Öz’ün de aralarında bulunduğu 5 Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan Albay C.K, Albay M.K, Üsteğmen T.Ö.K ve Üsteğmen M.S, ”Ergenekon terör örgütüne üye olmak” gerekçesiyle tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri İstanbul nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.
Mahkeme, 4 askeri personelin de tutuklanmasına karar verdi.
Adliyeye sevk edilen Kurmay Albay C.H ile Binbaşı E.Ç, savcılık sorgularının ardından serbest kalmıştı.


KAZILAR TAMAMLANDI


Soruşturma kapsamında Gölbaşı’nda cephaneliği andıran silah ve mühimmatın bulunmasının ardından önceki gün 3 yerde başlayan ve dün de devam eden kazı çalışmaları tamamlandı.


Eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin’in evinde bulunan krokiden yola çıkılarak Ankara’da Atatürk Orman Çifliği, Söğütözü ve Hatay’da yapılan kazı çalışmaları bugün tamamlandı. Kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmadığı bildirildi.

1072130cookie-checkOrgeneral Tuncer Kılınç mahkemede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.