”Örgütlenme Özgürlüğüne Yönelik Baskıya Son!”

Merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Af Örgütü (UAÖ), “Örgütlenme Özgürlüğüne Yönelik Baskıya Son!” şiarıyla Türkiye’de STK’lere kilit vurulmasına karşı İçişleri Bakanlığı’na gönderilmek üzere imza kampanyası başlattı…

UAÖ’nün açıklaması aynen şöyle:

“İçişleri Bakanlığı 11 Kasım’da 370 Sivil Toplum Kuruluşu’nun (STK) faaliyetlerinin üç aylığına geniş kapsamlı ve keyfi bir şekilde askıya alındığı duyurdu. Çocuk hakları, kadın hakları, yoksulluk üzerine çalışan STK’lar ve hukukçu dernekleri hedef alınanlar arasında bulunuyor. Keyfi bir şekilde askıya almalar ifade ve toplanma özgürlüğü haklarını ihlal etmektedir ve OHAL’de dahi meşrulaştırılamaz.

Yetkilileri İçişleri Bakanlığı’nın kararından etkilenen STK’ların faaliyetlerine uygulanan keyfi askıya almaları derhal kaldırmaya, derneklere ve diğer STK’lara yönelik daha fazla askıya almaları veya kapatmaları durdurmaya ve OHAL’de uygulanan hukuka aykırı önlemlerin yasallığına itiraz etmek için etkin hukuk yollarını güvence altına almaya, ifade ve örgütlenme özgürlüğü haklarına saygı duymaya, bu hakları korumaya ve OHAL’i gerekçe olarak kullanarak muhalif seslere yönelik baskıları sona erdirmeye çağırıyoruz.”

İMZA KAMPANYASINA AŞAĞIDAKİ LİNKTEN KATILABİLİRSİNİZ:

http://acileylem.org.tr/eylem/yuezlerce-sivil-toplum-kurulusunun-faaliyetleri-askiya-alindi

2030570cookie-check”Örgütlenme Özgürlüğüne Yönelik Baskıya Son!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.