Orhan Erinç: Vaziyet vahim ama umutsuz değil

Yerel medya seminerinde konuşan Orhan Erinç, doğruları gündeme getirmenin zorlaştığını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerlerinin 86’ncı Eskişehir’de yapıldı. Seminerde konuşan gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Erinç, “Dünyada kullanılmaya en açık meslek gazeteciliktir. Hiçbir dönemde Türkiye’de demokrasiyi yaşamadık.

Demokrasi bugün Türkiye’de iktidarın her şeyi yapma hakkı olarak algılanıyor. İktidarlar, iktidara gelmeden önce veya iktidarların ilk yıllarında demokrat kesiliyorlar. Sonraki yıllarında ise iktidarda kalmak için 180 derece dönüyorlar. AKP de iktidara gelirken demokrasi ve özgürlük söylemi ile geldi. İktidarların iktidarlıklarını sürdürme inadı, kural tanımamayı da beraberinde getiriyor” dedi. Erinç, ülkemizde gazetelerin yüzde 72’sinin, televizyonların da yüzde 70’inin iktidar gözüyle yayın yaptıklarını belirterek, “Böyle bir süreçte doğruları gündeme getirmek daha da zorlaşıyor. Haber yapma, terörist olmayla eşdeğer görülüyor.

Gazeteciler, gazeteciliğin yaşamak ve yapmak için kelle koltukta geziyor. Bugün gazeteciliği tehlikeli bir meslek olarak göstermek çabaları başarıya ulaşmış bulunuyor. İletişim fakültelerine başvuranların sayısının giderek azalması bu durumu gösteriyor. Politika-medya ilişkisinde en çarpık dönemi bugün yaşıyoruz. Gazetecilik en güzel mesleklerden biridir. Yaparken birtakım tehlikeleri de göze almak gerekiyor. Bizim olumsuzluklara direnmemiz gerekiyor. Vaziyet vahim, ama umutsuz değildir” diye konuştu. CAN HACIOĞLU – CUMHURİYET

2127150cookie-checkOrhan Erinç: Vaziyet vahim ama umutsuz değil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.