Ortadoğu barışı çıkmaz sokakta

İngiltere’nin sosyal demokrat çizgideki ulusal gazetesi The Guardian başyazısında, bu gelişmeyle Orta Doğu barış sürecinin geleceğinin belirsizliğe girdiğini yazdı.

The Guardian şu yorumu yaptı:

“Birçok Filistinli, Batılı ülkelerin ve özellikle İngiltere’nin baskında İsrail’le gizlice işbirliği yaptığını düşünüyor. Bu talihsiz bir durum. Zira bu ülkeler Hamas’la İsrail arasında arabulucu durumundaydılar. İsrail, Arafat’tan olduğu gibi, Hamas’tan da İsraillilere yönelik şiddete son vermesini istiyor. Ama karşılığında onlara hiçbirşey vermiyor; Batı Şeria’dan çekileceği toprakları Filistinlilere devlet olarak sunma seçeneği dışında… Bu bir felaket reçetesidir. Dışarıdaki birçok kişinin açıklıkla anlayabildiği bu gerçeği, İsrail’de yeni hükümeti kuracak olan liderler göremiyor.

The Times da, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’nın İngiltere’yi İsrail’in baskın planlarına yardımcı olmakla suçladığını anımsatarak “Filistinlilere her yıl milyonlarca dolar yardım yapan ve yıllardır aktif bir diplomasi yürüten Londra, Filistinliler ve Arapların gözünde büyük itibar kaybına uğradı” değerlendirmesini yaptı.

1124920cookie-checkOrtadoğu barışı çıkmaz sokakta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.