Ortalık yine savaş alanı

PKK’nın liderinin yakalanış yıl dönümünü bahane ederek, Hakkari, Şırnak, Mardin, Mersin, Adana ve Iğdır’da izinsiz gösteri düzenleyen gruplar, polise molotofkokteyli, taş ve bilye attı.

Hakkari kent merkezinde, değişik mahallelerde toplanan yüzü kapalı göstericiler, yola barikat kurarak, ateş yaktı. Bölgede bulunan güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve taşla saldıran grubu, polis biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Göstericilerin attığı molotofkokteyli ise zırhlı polis aracına isabet etti. Bu sırada aracın yanındaki polis memuru, alevlerden son anda kurtuldu.

Öte yandan, Berçelan Mahallesi’nde göstericilerin attığı molotofkokteylinin, bir evin penceresine çarpması sonucu meydana küçük çaplı yangın, ev sahibi tarafından söndürüldü.

Yüksekova ilçesinde ise sabah saatlerinden itibaren Şemdinli Yolu Caddesi, Eski Kışla ve Esentepe mahallelerinde bir araya gelen gruplar, ateş yakıp barikat kurdu. Polis, PKK ve Öcalan lehine slogan atan grupları, havaya açtığı uyarı ateşi ile dağıtmak istedi.

Uyarıya rağmen dağılmayan gruplar, polise, tahta parçaları, molotofkokteyli ve taşla saldırdı. Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmesi üzerine gruplar, ara sokaklara dağıldı. Göstericilerin ara sokaklardaki eylemleri devam ediyor.

ŞIRNAK

Şırnak’ta, aralarında BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ve Belediye Başkanı Ramazan Uysal’ın da bulunduğu grup, BDP parti binası önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Burada Bayındır ile BDP İl Başkanı Sekvan Aytu birer konuşma yaptı. Grup daha sonra 5 dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi’nde ise ara sokaklarda toplanarak, izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba izin vermemesi üzerine bazı kişiler, polise taşla saldırdı. Saldırı üzerine polis, tazyikli su ve biber gazıyla ile gruba müdahale etti.

Bu sırada gruptan bir kaç kişinin silahla havaya ateş açtığı duyuldu. Polisin müdahale ettiği göstericiler, ara sokaklara kaçtı. Olası izinsiz gösterilere karşı polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Bölgedeki bazı esnaflar kepenk açmadı.

MARDİN

Mardin’de, BDP il binası önünde toplanan ve AK Parti İl Binasına izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müsaade etmedi. Bunun üzerine basın açıklaması yapan grup, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.

MERSİN

Mersin’de, Şevket Sümer ve Güneş mahallelerinde ara sokaklarda izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplar, polise taşla saldırdı.

Geniş güvenlik tedbirleri alan polis ile göstericiler arasında ara sokaklarda zaman zaman kovalamaca yaşandı. Bir eve saklanmaya çalışan iki çocuğu polis gözaltına almak isteyince gerginlik yaşandı.

Polisin olası izinsiz gösterilere karşı aldığı önlemler sürerken, Şevket Sümer ve Siteler mahallelerinde esnafın kepenk kapattığı gözlendi.

ADANA

Adana’da, merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi Karasu kavşağında toplanan grup, PKK lehine atılan sloganlar eşliğinde lastik yaktıktan sonra, polise taş ve bilye attı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği grup, ara sokaklara kaçtı. Ara sokaklara dağılan göstericilerin polise, bazı çocukların da göstericilere taş attıkları gözlendi.
Bu arada, polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Dağlıoğlu Mahallesindeki birçok iş yerinin kapalı olduğu görüldü.

IĞDIR

Aralarında BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın da bulunduğu bir grup partili, Karaca sokaktaki parti binası önünde bir araya geldi. Yapılan basın açıklamasının ardından PKK ve Öcalan posterini açan bir grup, Karakuyu Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçerek, çevredeki bazı iş yerlerine ve polise taşla saldırdı.

Emniyet güçlerinin uyarısına rağmen grubun dağılmaması üzerine, biber gazı ve boyalı su ile gruba müdahale edildi. Yaşanan olaylarda 7 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

YÜKSEKOVA’DA GÖSTERİCİLER TUTUKLANDI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki gündür devam eden izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 7 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

PKK, Öcal’ın yakalanış yıl dönümünü bahane ederek, ilçede iki gündür izinsiz gösteri yapan, güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyliyle saldırdığı tespit edilen 7 gösterici gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 7 göstericinin, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı bildirildi.

IĞDIR’DA GÖZALTI SAYISI 16’YA YÜKSELDİ

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda, gözaltı sayısı 16’ya yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, PKK’nın lideri Öcalan’ın yakalanma yıl dönümü nedeniyle aralarında BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın da bulunduğu bir grup partili, Karaca sokaktaki parti binası önünde bir araya geldi. Yapılan basın açıklamasının ardından Öcalan’ın posterini açan bir grup, Karakuyu Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçerek, çevredeki bazı iş yerlerine ve polise taşla saldırdı.

Emniyet güçlerinin uyarısına rağmen grubun dağılmaması üzerine, biber gazı ve boyalı su ile gruba müdahale edildi.

Grubun tüm uyarılara rağmen eylemlerini sürdürmesi üzerine, 9 kişi daha gözaltına alındı.

Daha önce de polise saldıran ve tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruptan 7 kişi gözaltına alınmıştı.

BİR POLİS AĞIR YARALANDI

PKK’nın liderinin yakalanış yıl dönümünü bahane ederek, Hakkari, Cizre ve Batman’da bazı gruplar, izinsiz gösteri düzenledi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezi ve Yüksekova ilçesinde izin gösteri yapan gruplara, güvenlik güçlerinin anında müdahalede bulunduğunu belirtti.

Grupları dağıtmak için tazyikli su ve bibergazı kullanan polise, göstericilerin molotofkokteyli ve taşla saldırdığını aktaran Vali Türker, kent merkezindeki olaylarda 1’i ağır 3 polisin yaralandığını bildirdi.

Kafasına isabet eden taş darbesiyle yaralanan 1 polis memurunun, Hakkari Devlet Hastanesinde ameliyata alındığını belirten Türker, Hakkari’de 7, Yüksekova’da ise 2 göstericinin gözaltına alındığını söyledi.

CİZRE

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Cudi ve Nur mahallelerindeki ara sokaklarda toplanarak izinsiz gösteri yapan ve polise taşla saldıran gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmeye devam ediyor.

Polisin dağılmaları yönünde yaptığı uyarıya taş ve misketle karşılık veren göstericiler, okul çıkışında evlerine gitmek isteyen öğrencilere korku dolu anlar yaşattı.

Uyarıya rağmen izinsiz gösterilerin devam etmesi üzerine polis, öğrencilerin güvenli bir şekilde evlerine gidebilmeleri için Nur Mahallesi’ndeki ilköğretim okulu yakınında güvenlik koridoru oluşturdu. Öğrenciler velileri eşliğinde evlerine gitti.

Bu arada velilerden bir kadın, gruba Kürtçe seslenerek göstericilerine son vermelerini isteyerek tepki gösterdi.

BATMAN

Batman’da izinsiz gösteri düzenleyen gruptan, polise taş atan ve aralarında çocukların da bulunduğu bildirilen 13 kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Gün içinde Turgut Özal Bulvarı’nda toplanan ve aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da bulunduğu grup, BDP İl Başkanlığı binasına doğru izinsiz yürüyüş yapmak istemiş, polisin izin vermemesi üzerine gruptan bazı kişiler, polise taşla saldırmıştı.

1234170cookie-checkOrtalık yine savaş alanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.