Ortaokullara uyuşturucu karşıtı kampanya

TAK’ın aktardığına göre; 5 bölge okulunda uzmanların katılımıyla düzenlenecek çeşitli seminerleri kapsayan kampanyaya Türkiye’nin tanınmış ses sanatçısı Haluk Levent de konserleriyle destek verecek.


Andaç Production yetkilileri ile kampanyaya konserlerle destek verecek olan ses sanatçısı Haluk Levent, etkinlikle ilgili bilgi vermek için Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak’ı ziyaret etti.


Andaç Production adına açıklama yapan Ertaç Hazer, kampanyayla uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının zararları hakkında gençleri bilgilendirerek, farkındalığın artırılmasını amaçladıklarını söyledi.


Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak ise bağımlılık konusuna gösterilen önem çerçevesinde aileleri bilinçlendirmek için çalışmaların devam ettiğini, bu kapsamda öğrenci velilerine yönelik Aile Eğitim Programlarının başlatıldığını açıkladı.


Öztoprak, bazı durumlarda konunun Eğitim Bakanlığı’nı aştığını, bu nedenle madde bağımlılığıyla mücadelede Başbakanlık düzeyinde Bağımlılığı İzleme ve Koordinasyon Merkezi’nin de çalıştığını söyledi.


Öztoprak, kampanyaların etkilerini ölçebilmek için Kuzey Kıbrıs’ın pilot bölge olarak uygun olduğunu ve Türkiye için de iyi bir örnek teşkil edeceğini kaydetti.


Ses Sanatçısı Haluk Levent de, bağımlılık nedeniyle çocukların hayatlarını eksik bitirmemeleri için kampanyaya destek verdiğini ifade ederek, seminer ve konserlerle, kullanan ve kullanmaya heveslendirilen çocukların zihninde uyuşturucu karşıtlığı yönünde bir ışık oluşacağını söyledi.


Bağımlılık karşıtı kampanyanın Nisan ayının ikinci haftası başlatılması amaçlanıyor.

698090cookie-checkOrtaokullara uyuşturucu karşıtı kampanya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.