Oskarlı Yönetmen “Komünist” Olacak mı?

Moore’un “kendi tarafının” ne olduğunu açıklamamasına karşılık Amerikan Komünist Partisi de aralarında olmak üzere bütün sol-ilerici parti ve gruplar ünlü yönetmene kapıyı açık tuttuklarını bildirdiler.

Bu arada, Amerikan Komünist Partisi yandaşları da Oskar Ödüllü yönetmenin açıklamalarından çıkarımda bulunarak yeni bir üye kazanacağına dair umut beslemeye başladı. Moore eğer yakında Amerikan komünist hareketine katılır ve partiye resmen üye olursa Hollywood için bu uzun süreden beri yaşanmış bir “ilk” sayılacak.

Kayseri doğumlu, Rum asıllı eski Osmanlı vatandaşı yönetmen Elia Kazan’ın AKP üyeliğinden sonra bir daha Hollywood yönetmenleri ve sanatçıları arasında “komünist”e rast gelinmemişti.

Öte yandan “The Raw Story” adlı basın organına açıklamalar yapan Moore’un “L” harfini vurgulayacak biçimde, Liberal Parti’yi işaret ediyor olması da zihinleri karıştırdı. Amerika’da iki partili sisteme muhalif olan Liberal Parti’nin izlediği Avrupa tarzı sosyal-demokrat çizgi Amerikan sosyalist solunun üzerinde bölücü etki yaratıyor, liberaller uzun zamandan beri bu anlamda eleştiri alıyordu.

1500570cookie-checkOskarlı Yönetmen “Komünist” Olacak mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.