‘Oslo’da arabulucu İngilizler’

– Kandil’de Karayılan’la röportaj yapan Avni Özgürel: Oslo görüşmelerini İngiliz istihbaratı organize etti. İşte söyleşiden notlar:

“Oslo görüşmelerinin tutanakları sadece üç yerde var. Bir, bu görüşmeye aracılık eden İngiltere’de var. Görüşmeleri İngiliz İstihbaratı organize etti, kayıtları onlar yaptı. İki, Karayılan’da var. ‘Edilen her sözden haberdarım’ diyor. Üç, MİT’te var.”

“PKK ile görüşmelerde Talabani devrede! Barzani’yi çok Ankara yanlısı görüyorlar. Ankara’ya fazlasıyla endeksli bir Barzani Türkiye açısından avantaj ama PKK için dezavantaj. Talabani’ye daha fazla itibar ediyorlar. Talabani’nin telkinlerine daha açıklar.”

“Avni Bey ‘Merak etmişsinizdir. Mesaj Bağdat’tan geldi’ dedi. Belli ki Talabani’den gelmişti. Ona da Ankara’dan gelmiş. Mesajda, ‘Karayılan’ın yakın koruması tarafından zehirlendiği, söyleniyor. Tıbbi yardımımız olur mu, ne yapalım?’ diyor.”

“Karayılan, Silvan olayını örnek verdi ve PKK içinde kimi unsurların barışı provoke etmiş olabileceği ihtimalini ilk kez söyledi. Bu çok önemli! 35 yıldır ilk kez PKK’nın bir numarası, barışa çok yaklaşılmışken, PKK’nın barışı sabote ettiğini söylüyor.”

“Oslo süreci, Milli Güvenlik Kurulu kararıyla başlatılmış. Karayılan, ‘KCK operasyonları da Oslo görüşmeleriyle birlikte başladı. KCK operasyonu başladığında biz uyanmalıydık. Barışın hançerleneceğini anlamalıydık. Ama anlayamadık’ diyor.” (NEŞE DÜZEL / Taraf)

DEVAMI TARAF’TA…

1346170cookie-check‘Oslo’da arabulucu İngilizler’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.