Otobüs, minibüs “evcikleri” oldu

Evini kaybedip sokaklarda kalan “homeless” – evsizlerin bu krizde son çaresi ellerinde kalan üç beş para ile bir eski minibüs yahut RV adı verilen ev-otobüs satın alıp içine sığınmak oldu.

En ucuzu döküntü olmak kaydıyla 1000 Dolardan başlayan minibüs-otobüs tarzı kamping araçlarını özellikle Kaliforniya, Arizona, Yeni Meksika, Teksas gibi iklim koşulları müsait olan eyaletlerde satın alıp başını sokan evsizlerin sayısında 2010 yılı itibariyle artış kaydedildi.

Şu ânda gerçek sayıyı kimse tam olarak bilmemekle beraber yol kenarlarında, halka ait otopark alanlarında ve kent dışı yerlerde park etmiş onbinlerce araçta yatıp kalkan insanlardan söz etmenin mümkün olduğu konuya ait yayınlarda belirtildi.

Binlerce bu konuya ilişkin haberlerden bir tanesi, geçen hafta Los Angeles gazetelerinde yer aldı. 53 yaşındaki Darlenn Knoll adlı Amerikalı bir kadın, bir süre evvel ansızın işini, ardından evini ve her şeyini yitirmiş, âniden kendisini sokakta bulmuştu. Darlenn’in cüzdanında kalan bir miktar parayla satın aldığı bir minibüs-ev ona ikâmet adresi oldu.

1978 model bir Chevrolet minibüste şimdi yaşayan Darlenn köpeğiyle beraber başını sokacak bir yer bulduğu için yine de mutlu görünüyordu. Öte yandan, Los Angeles kent istatistiklerine göre kentin 73 bin civarında sokakta yatan insanı bulunuyor, bu insanlar arasından 3 bin 230 kişisi, tıpkı Darlenn gibi, bir araca sığınmış olarak kayıtlara geçiyordu.

1518490cookie-checkOtobüs, minibüs “evcikleri” oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.