Otokrat Çocuğu paraya para demiyor…

Soruşturmayı her yönüyle sürdüren Amerikalı Fedaraller, 46 sayfalık bir raporla Kaliforniya Üst Mahkemesine başvurup dava açılması yönünde harekete geçti.

Batı Afrika sahilindeki küçük Ekvator Ginesi’nde yaşayan 700 bin civarında insanın açlık ve içme suyu sıkıntısı çektiği ülkenin otuz yıldır türlü yasal düzenlemelerle iktidarda olan otokrat Devlet Başkanı’nın havaî oğlu, on yıl evvel ABD’ye özel jetiyle gelip gitmeye başlamıştı. O tarihlerde Malibu’da aldığı dillere destan bir malikâneye yerleşen Teodoro’nun 25 adet spor arabası, özel jeti yanında 400 milyon Dolarlık özel tekne, helikopter, birkaç motosiklet gibi araçları olduğu da Federallerin raporunda yer aldı. Los Angeles ve Malibu sosyetesiyle arası bir anda bal şeker olan otokrat çocuğu, ünlü pop şarkıcısı Michael Jackson’la sıkı ahbap idi. Federal polisin raporuna bakılırsa otokratın şımarık oğlu ünlü basketbol oyuncusu zenci Michael Jordan’a hediye kabilinden 245 bin Dolar para harcamış bulunuyordu.

ABD’deki mülkü sadece 100 milyon Dolar tutan Otokrat Çocuğu’nun ayrıca Avrupa bankalarındaki parasının hesabı ise bilinmiyor biçiminde yorumların okunduğu rapor üzerine Kaliforniya Eyaleti harekete geçmek zorunda kaldı. Teodoro’nun memleketinden getirdiği paralarla susuz ve aç olan Ekvator Gine halkının bütün gereksinmelerine yetecek yatırım yapılabileceğini söyleyen yorumcular ise ABD’deki servetin derhal kamulaştırılıp Ekvator halkı yararına iadesinin olanaklarını tartıştı. ABD şu anda kendi havalimanlarında olmayan özel jetin Ekvator Ginesi’nde olduğu bilgisi üzerine, tüm dünya havalimanlarına bir bilgi notu gönderip jetin nereye inerse insin uçuştan alıkonması ve ABD soruşturması gereği haczini istedi.

1532740cookie-checkOtokrat Çocuğu paraya para demiyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.