Otopsi raporu: Şüpheli bir şey yok

Jackson’ın cesedi üzerinde yapılan otopside bir darb izine veya yaraya rastlanmadığı bildirildi.

Ancak ceset üzerinde ölüm nedenini belirlemeye yönelik yeni testler yapılıyor.

50 yaşındaki Jackson’ın ölümüne bir kalp krizinin neden olduğu açıklanmıştı.

Ancak yakın çevresindekiler son zamanlarda şarkıcının kullandığı ağrı kesicilerden kaygı duyduklarını da dile getiriyorlar.

Ölümün kesin sonucunun resmen açıklanması dört ila altı hafta alabilir.

Los Angeles’taki evinde ölen Michael Jackson’un ardından aralarında çok sayıda yıldızın da bulunduğu hayranları sevgi mesajları yolladı.

Amerikalı pop yıldızı Madonna, ”Dünya büyük bir yeteneğini kaybetti, ama Michael Jackson’ın müziği sonsuza dek varolacak” dedi.

Eski Beattles üyesi İngiliz müzisyen Paul McCartney, ”Michael ile vakit geçirmiş olduğum için kendimi imtiyazlı hissediyorum. O, kibar ruhlu, muazzam bir yeteneğe sahip bir çocuk-adamdı” dedi.

Michael Jackson’ın eski eşi olan Elvis Presley’in kızı Lisa Marie Presley, ”Çok üzgün ve şaşkınım, birçok düzeyde büyük bir kayıp demek benim için, kelimelerle ifade edemem” diye konuştu.

Pop yıldızı Justin Timberlake, ”Bir dahiyi kaybettik, Michael Jackson sadece popun değil, bütün müziğin gerçek bir elçisiydi” dedi.

Londra turnesi

Michael Jackson’ın nefes alışının durması ardından Beverly Hills’teki evine perşembe günü yerel saatle öğle sularında ambulans çağrılmıştı.

Bundan iki saat sonra kaldırıldığı UCLA hastanesinde öldüğü bildirildi.

Ağabeyi Jermaine Jackson, doktorların Michael Jackson’ı kurtarmak için yaklaşık bir saat süren çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi, “Allah’a emanet ol Michael” dedi.

Yakın arkadaşı, Amerikan hak ve özgürlükler hareketinin liderlerinden Al Sharpton, Jackson’ın, siyahların toplumda şöhretin zirvesine yükselebileceğini topluma kabul ettiren kişi olarak tarihe geçeceğini belirtti.

Jackson’ın bir başka dostu DJ Gambaccini de “albümleri onlarca yıl dinlenecek ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan bu haberle yıkılacak” dedi.

Geçmişte de sağlık sorunları olduğu bilinen yıldız, son 12 yıldır hiç bir konser turnesini tamamlayamamıştı.

Jackson’ın 13 Temmuz’da Londra’da 50 konserlik bir veda turnesine çıkacağının açıklanması dikkatleri şarkıcının üzerine çekmişti.

İnternet arama motoru Google, ölüm haberi ortaya çıkınca milyonlarca kullanıcının bir anda internete akın etmesinin dijital trafiği yavaşlattığını açıkladı.

Çocuk yıldız

Michael Jackson müzik dünyasında benzersiz bir hızla şöhret basamaklarını tırmanmaya başladığında daha 11 yaşındaydı.

Kardeşleriyle birlikte Jackson Beşlisi olarak ilk defa büyük bir plak şirketinden bir 45’lik çıkardıklarında 11 yaşındaydı.

Solo kariyerini de bundan hemen sonra başlattı. Billie Jean ve Bad gibi parçalarıyla hemen listelerin başına fırladı.

1982’de piyasaya çıkan Thriller albümü, hala bütün zamanların en çok satan albümü ünvanını koruyor.

Soul, funk ve rock karışımı müziği, olağanüstü dans performansları ve tamamen kendine has tarzı ile dünya çapında bir sembol haline geldi.

Fakat ilerleyen yıllarla, yaşamının eksantrik boyutları, müziğini gölgelemeye başladı.

2003 yılında 14 yaşındaki bir çocuğa cinsel taciz iddiasıyla gözaltına alındı ama beş ay süren dava sonucunda suçsuz bulundu.

Annesi Katherine, babası Joseph ve Janet, Randy, Jermaine ve La Toya da dahil sekiz kardeşi hayatta olan Jackson iki kez evlenmişti.

Jackson’ın Michael Joseph Jackson JR, Paris Michael Katherine Jackson ve Prince Michael Jackson II adlarında üç çocuğu var.

1208310cookie-checkOtopsi raporu: Şüpheli bir şey yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.