Oğul Kaddafi yakalandı mı?

Mutassım Kaddafi babasının ulusal güvenlik danışmanlığını yapıyordu

Haber ajanslarının Ulusal Geçiş Konseyi’nden bazı yetkililere dayandırdığı habere göre, Mutassım Kaddafi Geçiş Konseyi güçleri ve Kaddafi yanlıları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Sirte’den deniz yoluyla kaçmaya çalışırken gözaltına alındı.

Mutassım Kaddafi’nin yakalandığı haberinin yayılmasıyla birlikte Libya’nın çeşitli kentlerinde kutlama için havaya ateş açıldığı bildiriliyor.

Ancak, Bingazi’deki Konsey yetkilileri Mutassım Kaddafi’nin yakalandığı yönündeki haberleri doğrulayamayacaklarını söyledi.

Konsey güçleri, çatışmaların ardından Muammer Kaddafi’nin doğum yeri Sirte’nin büyük kısmını ele geçirdiklerini söylüyor.

Daha önce de, Muammer Kaddafi’nin oğullarından Saif ve rejimin sözcüsü Musa İbrahim’in yakalandığı yönünde haberler gelmiş, ancak bu haberler yanlış çıkmıştı.

Ancak Trablus’taki BBC Muhabiri Caroline Hawley, Mutassım Kaddafi’nin yakalandığı haberi doğru çıkarsa bunun Ulusal Geçiş Konseyi adına büyük bir başarı olacağını söylüyor.

Mutassım Kaddafi, Albay Kaddafi’nin ordusundaki önemli bir isim ve babasının ulusal güvenlik danışmanıydı.

Uzmanlar, Ulusal Geçiş Konseyi yetkililerinin Mutassım Kaddafi ve kardeşleri Seyfülislam ve Hamis’in nerede olduğu konusunda sorgulamak isteyeceğini söylüyor.

1314160cookie-checkOğul Kaddafi yakalandı mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.