Özel eğitim gereken çocuklara “Evde Okul” videosu

Özel eğitim öğretmeni ve davranış bilimleri uzmanı Canan Winter, koronovirüse karşı önlem gereği evde kalmak zorunda kalan özel ilgi gereken çocuklara velileriyle evde yapabilecekleri aktivitelerden oluşan “Evde Okul” başlıklı bir video serisi hazırladı.

Canan Winter, evde kalınan zamanı iyi değerlendirip fırsata çevrilebileceğini belirterek, “Evde kapalı kaldığımız zamanı hepimiz farklı biçimlerde değerlendiriyoruz. Özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımızın evde geçirdiği zaman çok değerli. Bu dönemde çocuklar evde akademik becerilerini geliştirebilir, evdeki bireylerle ilişkilerini kuvvetlendirebilir” dedi.

“İNGİLTERE’DEKİ TOPLUMA YÖNELİK”

“Videolar İngiltere’de yaşayan ve Türkçe konuşan aileler için hazırladık. Aktivitelerin dili İngilizce ancak aktiviteleri Türkçe yapmak da mümkün ve çok kolay” diyen Winter, “Aktiviteler akademik beceriler, kaba ve ince kaş gelişimi, self- help, konuşmayı teşvik etme ve geliştirme gibi farklı becerileri hedefliyor. Videolar çok kısa ve anlaşılır dilde” diye konuştu.

Winter, aktivitelerde uygulamalı davranış analizi teknikleri kullandığını belirterek, “Uygulamalı davranış analiziyle ilgili kısa bilgiler veren videolar da hazırlandı. Böylece velilere tekniklerin arkasında yatan teorik bilgiler vermeyi de amaçladık” dedi.

Winter şunları söyledi:

“Videoları Youtube üzerinden yayınlıyoruz ve sosyal medyada paylaşıyoruz. Göçmen Kadınlar, İngiltere’de Türkçe Konuşan Otizmli Aileler, Otizmle Savaşan Aileler, Otizm ve Eğitim gibi facebook grupları videoları ailelerle paylaşmama izin veriyor, böylece pek çok aileye ulaşma imkanımız oluyor. Bu gruplara teşekkür etmek isterim. Özel eğitim gerektiren çocuklara sahip aileler zaten genelde dışarıya çok açık olmayan ve sorunlarını pek fazla tartışamayan aileler. Grupların en güzel yanı velilerin bana direk soru sorabilmelerini ve işlememi istedikleri becerileri platform üzerinden bana iletebilmeleri. Videoların gerisini bu istekler doğrultusunda yaptığımız bir listeyi takip ederek hazırlayacağız.”

Winter, “Videoları bu bağlantıda bulabilir, abone olabilir, yorum ve sorularınızı yazabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCKVnIJxQMGaU-Fkzkk_1_9Q” diye devam etti.

2415360cookie-checkÖzel eğitim gereken çocuklara “Evde Okul” videosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.