Özgür Gündem Gazetesi’nin kapatılma kararını protesto ediyoruz

Açıklama aynen şöyle;

“Gerçekler baskıyla, zorbalıkla saklanamaz!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası sürekli hukuktan, demokrasiden söz eden iktidar OHAL ve KHK’lerle hukuku ve özgürlükleri yok eden uygulamalarına bir yenisini ekleyerek 16 Ağustos 2016 tarihinde Özgür Gündem Gazetesini polis marifetiyle basarak, çalışanları, yazarları, şairleri, insan hakları savunucularını gözaltına almıştır.

Gazete binalarını basıp çalışanları darp etmek, yazarları şairleri gözaltına almak askeri darbelerin icraatlarıdır. Bu da gösteriyor ki bir aydan fazla süredir topluma söylenen “askeri darbenin püskürtüldüğü ve demokrasinin kazandığı” şeklindeki propaganda koca bir yalandır.

Gerçekler baskıyla, zorbalıkla saklanamaz. Hakikat arayışı her seferinde küllerinden yeniden doğar ve daha güçlü bir şekilde sürer. Özgür Gündem Gazetesi on yıllardır faili meçhullere, tutuklamalara, baskılara rağmen yayınına daha da kararlı devam etmiştir.

12 Mart ve 12 Eylül askeri darbelerinde olduğu gibi bu yöntemlerle sadece toplumsal barışı tahrip ediyor ve halklar arasına onmaz yaralar açıyorsunuz. Bütün ülkeyi ve demokrasi yolculuğunu söyleminizin tam tersi yönde, onlarca yıl geriye götürüyorsunuz.

AKP İktidarını uyarıyoruz. Özgürlükleri yok ederek varacağınız yer daha önceki darbecilerin vardıkları yerden farklı olamaz. Kendinize tarihin utanç çöplüğünden başka bir yer bulamazsınız.
İktidar bütün toplumu anti demokratik bir diktatörlük altında sindirip susturarak ve demokrasi perdesi ardına gizlenerek ülkemizi dönüşü olmayan bir maceraya sürüklemektedir. Daha fazla kan ve gözyaşı değil barış ve demokrasi istiyoruz. Çok geç olmadan hemen istiyoruz. Şimdi istiyoruz…”

1997620cookie-checkÖzgür Gündem Gazetesi’nin kapatılma kararını protesto ediyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.