İP Konferansı’nda “Kürtler”

İşçi Partisi’nin 22–25 Eylül arasında Brighton’da düzenlenen konferansına katılan United Communities for Labour (UCL), Brighton Hilton Hotel’de “Kürtlerin geleceği ve Türkiye’deki süreç” konulu bir panel düzenledi.

Hackney Belediye Meclis Üyesi Deniz Oğuzkanlı’nın yönettiği panele İşçi Partisi İslington Kuzey Parlamento üyesi Jeremy Corbyn, BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz ve Irak Kürdistan Bölgesi Londra Temsilcisi Bayan Rahman ile dernek temsilcileri ve toplum üyeleri katıldı.

“ÖZGÜRLÜĞE ÇOK YAKINIZ”

Zozani, Kürt halkının haklı mücadelesinin dünya tarafından artık kabul edildiğini ve özgürlüğe her zamankinden çok daha yakın olduklarını öne sürdü.

Zozani şöyle devam etti:

“Türkiye’deki süreç konusunda iyimser olduğunu belirterek “BDP olarak Türkiye’nin demokratikleşmesiyle bütün halkların özgürleşmesini istiyoruz. Bizler mücadelemizde sadece Kürtlerin özgürlüğünü değil Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasındaki bütün kimliklerin ve inançların özgürlüğünü önemsiyoruz ve mücadelemiz bunun içindir. Alevilerin Alevi, Ezidilerin Ezidi, Süryanilerin Süryani, Ermenilerin Ermeni, Arapların Arap gibi yaşaması da bizim talebimizdir…”

Milletvekili Corbyn de Türkiye’nin demokratikleşmesi ve barış sürecinin kesintisiz olarak halkların içine sinen bir biçimde sonuçlanması için destek olmayı sürdüreceklerini belirtti.

UCL’nin Brighton Hilton Hotel’de Kürtlerin geleceği ile ilgili düzenlediği panele katılanlar arasında Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz de vardı…

849110cookie-checkİP Konferansı’nda “Kürtler”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.