İP Kongresinde Türkiye, Kıbrıs ve AB

 

 

İşçi Partisi’nin Olağan Yıllık Genel Kongresi’nde Cambridge milletvekili adayı Ayfer Orhan tarafından düzenlenen ve yönetilen  “Kıbrıs, Türkiye ve AB İlişkileri” konulu toplantıya Demokrasi Derneği Başakanı Hasan Raif, İşçi Partisi milletvekili Joan Ryan, İşçi Partisi Avrupa Parlamentosu milletvekili Richard Howitt ve İşçi Partisi Eşit Haklar Uzmanı Bevin Betton konuşmacı olarak katıldı.

 

Türk ve Yunan büyükelçilik yetkililerinin yanısıra 100’e yakın izleyici grubunun izlediği toplantıda konuşmacılar Türkiye’nin AB açından önemine değinmelerine karşın ortak görüş olarak kısa dönemde üyeliğinin zor göründüğü konusunda birleştiler.

 

Howitt, Türkiye’nin tam üyeliğien Almanya’nın soğuk baktığını vurgulayarak, Aralık’ta görüşme tarihi verilmesi durumunda tam üyeliğe geçiş sürecinin 10 yıl gibi uzun bir zaman alabileceğini söyledi.

 

Betton da AB’de beyaz ve hristiyan bir politika izlenilmesinden yakınarak, “Buna rağmen Türkiye ve Kuzey Kıbrıs eninde sonunda AB’nin üyesi olmak zorundadır” dedi.

 

Ryan Türk ve Rumların Londra’daki işbirliklerini överek bunun Kıbrıs’ta ortak yaşanılabileceğini gösterdiğini belirtti.

 

Raif ise Annan Planı’na “Evet” diyen Kuzey Kıbrıs’taki politik gelişmeleri Kıbrıslı Türklerin uluslararası arenadan beklenitlerini anlattı.

1094360cookie-checkİP Kongresinde Türkiye, Kıbrıs ve AB

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.