Pakistan 60 yaşında

Başkent İslamabad’da Başkanlık Sarayı üzerinde havai fişek gösterileri yapıldı; sokaklar araçlarının klaksonlarını çalan ve bayrak sallayan Pakistanlılarla doluydu.

Ancak mikrofon uzatılan Pakistanlıların, siyasetçilere sitemi gözlerden kaçmıyordu.

Pakistanlılardan biri, “Hepimiz ülkede neler olduğunu biliyoruz ama hala dışarı çıkıp kutlama yapıyoruz” derken, bir diğeriyse siyasetçilerden memnun olmadığını, onların halkı düşünmediklerini söylüyordu.

Halkın bu hoşnutsuzluğunda, Pakistan’ın, Bangladeş’in bağımsızlığını iddia ettiği 1971’den bu yana en zor günlerini geçirdiği yolundaki yorumların da payı vardı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref ise ülkesinin bağımsızlık yıldönümü öncesi dün akşam bir televizyon programına katıldı.

Aynı zamanda Genelkurmay Başkanlığı görevini de yürüten Müşerref askeri üniforması yerine, yakası açık beyaz bir gömlekle halkının karşısına çıkmayı tercih etmişti.

MÜŞERREF SORGULANIYOR

Pakistan lideri; sporcular, iş adamları ve sanatçılar da dahil olmak üzere halkın bazı sorularını yanıtladı.

Müşerref zamanının çoğunu, Amerika Birleşik Devletleri’ne hizmet ettiği yönündeki suçlamalara yanıt vererek geçirdi.

Daha sonra ise ülkenin son yıllarda gösterdiği ekonomik büyümeye ve artan yabancı yatırıma dikkat çekti.

Pakistan lideri, bunların; bağımsız, dinamik ve yüzü ileriye dönük bir Pakistan’ın göstergeleri olduğunu söyledi…

Müşerref, hitabı sırasında, ülkesinin önemli işler başardığını ancak tarihi boyunca liderlerin başarısızlıklarının bedelini ödediğini de, sözlerine ekledi.

Pervez Müşerref şu ifadeleri kullandı:

“Pakistan halkı dinamiktir, çalışkandır, vatanseverdir. Bence şu ana kadar başarmamız gerekenleri başaramamımızın nedeni, liderlerin başarısız bir performans sergilemeleridir. Aksi takdirde çok daha fazla şey başarmış olurduk.”

Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref haftada bir yayınlanacak programın ilk bölümü ile seçim kampanyasını da başlatmış oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George Bush kısa süre önce Müşerref’e, Kasım ayında, Pakistan’da hür ve adil genel seçimler yapılmasını sağlama çağrısında bulunmuştu.

Pervez Müşerref ise uzun süredir, dini partiler dahil, muhalefetin istifa baskısı altında.

Müşerref’in görev süresi bu yıl sona eriyor.

Ancak Pakistan’da cumhurbaşkanlığı seçiminin Eylül ya da Ekim ayında yapılması, Müşerref’in de bir kez daha aday olması bekleniyor.

Pakistan’da bağımsızlık günü kutlamaları ise gün boyunca sürecek. – BBC

1155760cookie-checkPakistan 60 yaşında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.