Pakistan’da 2 bin gözaltı…

Şerif’in sözcüsü Ahsan İkbal, Pencap’ta 2 binden fazla taraftarlarının gözaltına alındığını söyledi.

İkbal, hükümetin Şerif’in ülkeye dönüşünde yapılacak büyük destek gösterisinden korktuğunu söyledi. Şerif, İngiltere’de dün yaptığı basın toplantısında yarın ülkesine döneceğini açıklamıştı.

Pencap polis yetkililerinden biri, “sorun çıkaran” 250 kişiyi “topladıklarını” söyledi. Pakistan hükümeti, havaalanlarında terör saldırısı tehdidi gerekçesiyle yüksek alarm durumuna geçildiğini açıklamıştı. Bir yetkili, yarın havaalanlarına sadece onaylanmış bileti bulunan yolcuların alınacağını, başka kimsenin alınmayacağını söyledi.

Alarm durumunun da Şerif’in dönmesiyle ilgili olduğu belirtiliyor.

DÖNÜŞ İHTİMALİ

Navaz Şerif’in başka bir sözcüsü, eski başbakanın yarın TSİ 09.45’te başkent İslamabad’a ineceğini açıkladı.

Sözcü Nadir Chaudri, Şerif’in bu akşam Londra’dan ayrılacağını ve yarın Muscat’tan Gulf Air’in tarifeli uçağıyla İslamabad’a gideceğini söyledi. Hükümet, Navaz Şerif ve siyasetçi kardeşi Şahbaz’ın ülkeye dönmesi durumunda ne yapacağını açıklamadı. Şerif’in sözcüsü İkbal, “Bir şey olmamasını ümit ediyoruz, çünkü onlar için çok barışçı bir karşılama planlıyoruz. Ama eğer insanların havaalanına gitmesini engellemeye çalışırlarsa, gerginlik olabilir” dedi.

Haklarında ağır suçlamalar bulunan Navaz Şerif ve kardeşinin tutuklanabileceği ya da başka bir uçakla hemen geri gönderilebileceği belirtiliyor. Şahbaz Şerif, 2004’te Pakistan’a girmeye çalıştığında aynı gün başka bir uçakla geri gönderilmişti.

Navaz Şerif’in ise başkent İslamabad’dan bir konvoyla 300 km süren yolculukla doğum yeri ve partisinin güçlü olduğu Pencap eyaletinin başkenti Lahor’a gitmeyi planladığı belirtiliyor.

FOTOĞRAF: Pervez Müşerref ve Navaz Şerif (küçük)

1157520cookie-checkPakistan’da 2 bin gözaltı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.