Pakistan’da ABD’ye karşı öfke

Damadola köyüne düzenlenen saldırıda ölenler arasında çocukların da bulunduğu bildiriliyor. Damadola köyüne düzenlenen operasyon iki müttefik arasında soruna neden oldu

El Kaide’nin iki numaralı ismi Eyman el Zevahiri’yi hedef aldığı öne sürülen hava saldırısının merkezi haber alma teşkilatı CIA tarafından gerçekleştirildiği yönünde haberler var.

Saldırıda 18 kişi öldü, ancak Zevahiri’nin ölenler arasında olmadığı açıklandı.

Amerikan medyası, istihbarat kaynaklarına atfen, operasyonun CIA tarafından gerçekleştirildiğini öne sürüyor.

Amerikan ordusu, Bajur bölgesinde herhangi bir operasyon gerçekleştirmediğini açıkladı.

Amerikan NBC televizyonu, Pakistanlı kaynaklara atfen operasyonun CIA’ye ait insansız hava aracı tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

ABD’YE PROTESTO

ABD’nin bölgedeki aşiret mensuplarının saldırının sorumlusu olduğunu düşündükleri ABD’ye karşı öfkeli olduklarını aktarıyor. Bölgede, binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenlendi.

Pakistanlı yetkililer ise, saldırı sırasında Eyman Zevahiri’nin, hedef alınan yerleşim biriminde bulunmadığını söylüyor.

ABD, en çok arananlar listesinde yer alan El Kaide’nin iki numaralı ismi olan Zevahiri için 25 milyon dolarlık ödül koymuştu.

Zevahiri, en son geçen haftalarda bir video kaydıyla ortaya çıkmıştı.

Arapça yayın yapan El Cezire televizyonunda yayınlanan video filminde Zevahiri, Başkan Bush’un asker çekme gerekçesini, Irak güçlerinin yeteneklerini geliştirdiğine bağladığını, fakat ABD liderinin Irak’ta yenilgiye uğramakta olduğunu, Afganistan’da yenildiğini, kısa bir süre içinde Filistin’de de yenileceğini kaydetti.

El Cezire televizyonu, video filminin geçtiğimiz Aralık ayında çekilmiş olduğunu bildirdi. (BBC)

1122030cookie-checkPakistan’da ABD’ye karşı öfke

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.