Pakistan’da şiddetli çatışma

Pakistan birlikleri, Afganistan sınırında operasyonlarını sürdürüyor

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, 300 kadar militanın Lhada’daki askeri üsse geçen çarşamba saldırıya geçtiği, ancak bu saldırının püskürtüldüğü belirtildi.

Açıklamada, istihbarat kaynaklarının 40 ila 50 arasında militanın öldürüldüğünü belirttiği bildirildi.

Yetkililer de El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin ve birçok Taliban liderinin saklandığı tahmin edilen Lhada bölgesindeki çatışmaların, son haftalarda çıkan çatışmaların en kanlısı olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde, Pakistan hükümeti Amerikan güçlerine, El Kaide ve Taleban militanlarına karşı topraklarında operasyon düzenleme izni vermeyeceğini bildirmişti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Sadık BBC Urduca Servisi’ne yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin militanlarla savaşma kapasitesi ve iradesine sahip olduğunu söyledi.

Muhammed Sadık’ın açıklaması, Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’ta yayınlanan bir habere yanıt niteliğindeydi.

Haberde ABD’nin, Pakistan-Afganistan sınırında aşiretlerin etkili olduğu bölgelerde, askeri operasyonlarını ve istihbarat faaliyetlerini artırmayı değerlendirdiği belirtilmişti.

Pakistan’ın, Afganistan sınırı yakınında yaklaşık 100 bin askeri bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’in, eski başbakanlardan Benazir Butto’nun öldürülmesi sonrası büyük kentlerdeki şiddet olaylarını bastırmak için bu askerlerin bazılarını başka bölgelere kaydırmasından endişe ediliyordu. (BBC)

1164810cookie-checkPakistan’da şiddetli çatışma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.