Pakistan’da Müşerref’e dev protesto

Başkent İslamabad’da, Çaudri’nin bugün 6. duruşmasına çıkacağı Yüksek Mahkeme binası önündeki gösteride, “Müşerref defol” sloganları atıldı. Güvenlik güçlerinin bina çevresinde önlemlerini artırdığı ve aynı bölge yakınlarında çok sayıda bakanın girişimleriyle Müşerref yanlısı bir gösteri de düzenlendiği belirtildi.

Pakistan’da, doğudaki Lahor ve güneydeki Karaçi’nin de aralarında bulunduğu diğer kentlerde de bugün Müşerref karşıtı gösteriler düzenlendiği kaydedildi.

Pakistan Devlet Başkanı Müşerref, ülkenin en yüksek yargı organının başında bulunan İftikhar Muhammed Çaudri’yi 9 martta görevden almıştı.

Enformasyon Bakanı Muhammed Ali Durrani, 2005 yılından bu yana Yüksek Mahkeme Başyargıcı olan Çaudri’nin görevden alınma nedeninin, “yetkinin kötüye kullanılması” olduğunu söylemişti. Müşerref’in Çaudri’yi görevden alması üzerine ülke çapında avukatlar iş bırakmış ve Pakistan Devlet Başkanını genel seçimlerden önce itaatkar bir yargı sistemi istemekle suçlamışlardı.

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle Çaudri’yi bugün 6. kez dinleyecek Yüksek Mahkeme, aynı zamanda Çaudri’nin görevden alınmasının anayasaya aykırı olduğu yönündeki çok sayıda şikayeti inceliyor.

1150150cookie-checkPakistan’da Müşerref’e dev protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.