Pakistan’da yine çocuklar öldü

İlk saldırı, İslamabad Emniyet Müdürlüğü’nü hedef aldı. İntihar saldırısında 13 kişi yaralandı. Saldırıda terörle mücadele biriminin görev yaptığı binanın kısmen çöktüğünü kaydediliyor.

Patlama öğle saatlerinde, binada çok sayıda insanın bulunduğu bir sırada meydana geldi. İkinci saldırı ise Kuzey Batı Sınır Eyaleti’nde yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlendi. Uzaktan kumadalı bombanın bir hapishane nakil aracıyla bir okul otobüsünün geçişi sırasında patlatıldığı belirtildi. Saldırıda aralarında dört çocuğun da bulunduğu 10 kişi öldü.

Polis yetkilileri ölen diğer kişilerin mahkumlar ve polis memurları olduğunu söylediler. Bugünkü olaylar iki haftayı aşkın bir süre önce, İslamabad’daki Marriott Oteli’ne düzenlenen intihar saldırısını izliyor. Bu saldırıda 50’yi aşkın kişi ölmüş, 260’dan fazla insan da yaralanmıştı.

Bu arada Pakistan Parlamentosu da, çok sıkı güvenlik önlemleri arasında, ülkedeki iç güvenlik sorunlarını ele almak üzere bugün, basına kapalı olarak ikinci özel oturumunu yapıyor.

Parlamentonun her iki kanadının katıldığı özel oturum, aşırı İslamcı faaliyetlerin ve son zamanlarda tırmanan intihar saldırılarının nasıl önlenebileceği konusunda ortak bir ulusal çözüm bulunabilmesi amacıyla düzenlendi.

Diğer taraftan, yetkililer, Pakistan savaş uçaklarının Becaur bölgesinde Taleban mevzilerini bombaladığını, saldırıda sekizi yabancı 20 militanın öldüğünü söyledi. (BBC)

1179960cookie-checkPakistan’da yine çocuklar öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.