Palin yine madara oldu

Eski Alaska Eyaleti Valisi olan Palin, Cumhuriyetçi Parti’den Başkan Yardımcısı adayı olarak Obama ve ekibine başta sağlık yasa tasarısı olmak üzere her konuda şiddetli muhalefet etmekle de tanınıyor.

Palin, sosyal-demokrat bir uygulamayla halkına ucuza sağlık hizmeti veren Kanada’ya defalarca sınırdan günü birliğine geçtiğini açıklayınca, siyasette çifte standart kavramı bir kez daha ABD’de gündeme geldi. Palin’in karşı çıktığı yasadan kendisi için, üstelik bir komşu ülkeye giderek ilaç alarak yararlanması kamu oyunu şaşırttı.

Amerika’da Obama’nın geçirmeye uğraştığı sağlık yasası Cumhuriyetçi’ler tarafından “Kanada usulü sosyalizm gelecek” endişesiyle tepki görüyor. Tasarı hâlindeki yasaya göre sağlık hizmetleri ucuzlayacak ve yüksek gelir gruplarından bu sektöre para aktarılacak. Amerikan orta sınıfı sağlık gibi toplumsal bir paylaşıma yanaşmıyor ve tasarıya sıcak bakmıyor.

Öte yandan Kanada’daki ucuz ve halka yönelik sağlık hizmeti nedeniyle, günü birlik Kanada seyahetine çıkan Amerikan halkı oradaki kuruluşlarda tedavilerini sürdürüyor. Yapılan yarı-resmi anket ve saptamalara bakılırsa, Kanada’ya ucuz ilaç gezisine gidenlerin yarıya yakını da bir yandan benzer sağlık ve sosyal devlet hizmetlerine ABD’de rast gelmeye çekiniyor.

1500870cookie-checkPalin yine madara oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.