Palme’nin katilinin robot resmi saklanmış

Olof Palme’nin öldürülmesinden 20 yıl sonra suikast  sırlarından  biri daha  ortaya çıktı. Suikastın görgü tanığı ressam bir kadın tarafından cinayetten bir  gün sonra çizilerek polise teslim edilen bir robot resim 20 yıl boyunca gizlendi. Robot resim, 20 yıl sonra  ilk kez bugün  sosyal demokratlara yakınlığıyla  bilinen Aftonbladet Gazetesi tarafından kamuoyuna açıklandı.

Gazetenin verdiği  bilgile göre; adı gizli tutulan ressam  kadın, suikast gecesi, Olof Palme’nin gittiği sinemaya giderek Mozart Kardeşler filmini birlikte izledi. Filmden sonra, Olof Palme ve eşi  gibi caddede yürürken suikaste tanık  oldu.Ressam kadın, Palme ile  aynı kaldırımda yürüdüğü  için katili yakından  gördü.Usta bir karakalem ressamı olduğu bildirilen kadın, katile tıpatıp benzeyen  bir resmi ertesi  gün çizerek polise teslim etti. Ancak, cinayetten sonra başka  ressamlar tarafından hayali olarak çizilen robot resimler, gazete ve televizyonlarda yayımlanmasına karşın, görgü  tanığı ressam tarafından çizilen bu resim yayımlanmadı. Kadının tanık olarak ifadesine de başvurulmadı.

Robot resmi ele geçirerek yayımlayan Aftıobladet Gazetesi, ulaştığı ressam kadını konuşturmayı ise başaramadı.Kadın, gazetenin sorduğu bütün  soruları, “O olay çok gerilerde kaldı, artık anımsamak istemiyorum” şeklinde  yanıt verdi.

Olof Palme suikastınnın üzerinden 20 yıl geçtikten sonra, gazetelerde  son günlerde  suikastle İsveç “derin devleti”  arasındaki bağlantıya  dikkat çekilmişti…

FOTOĞRAF: Solda görülen, katilin 20 yıl gizlenen robot resmi. Sağdaki bıyıklı resim ise Palme cinayetinde yargılanan Christer Pettersson`a ait

1124380cookie-checkPalme’nin katilinin robot resmi saklanmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.