Pamuk, İspanyollara İstanbul’u anlattı

Çocukluğundaki İstanbul ile şimdiki İstanbul’un arasında çok fark olduğunu belirten Pamuk, “Çocukluğumun sokaklarının şimdiki gibi kargaşalı olacağını rüyalarım bile öngöremezdi. Bir kente çok bağlı biri olduğunuzda, benim İstanbul’a olduğum gibi, kentin kaderini kendi kaderiniz olarak kabul etmek zorunda kalıyorsunuz. Kentin değişimini kendi vücudunuzun, ruhunuzun gelişmesi olarak görüyorsunuz. Sokakların değişikliğini görünce, bunu kendi vücudumun yaşlanmasını görmemle eş tutuyorum. Başlangıçtaki şaşkınlıktan sonra yeni görünüşüme razı oluyorum” dedi.

“Bir şehrin ruhu olur mu? İstanbul’un var” diyen Pamuk, “Benim görüşüm bir kentin ruhu, kent değiştikçe değişiyor. Yeni ve zenginlik içinde yüzen İstanbul, çocukluğumda tanıdığım melankolik kent değil” ifadelerini kullandı.

Bu arada, İstanbul’un fotoğraflarla 10 sayfa olarak yapılan tanıtımında, çocukluğunda okumaktan bıkmadığı “Binbir Gece Masalları” ile İstanbul arasında bağlar kuran Orhan Pamuk, “İstanbul, birbiri ardına gelen o olağanüstü tarihlerin geleneklerinin yaşayan şahidiydi” diye yazdı.


 

1156530cookie-checkPamuk, İspanyollara İstanbul’u anlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.