Papa kökten dincileri kınadı

16. Benediktus, bu üç olgunun günümüz dünyasında barış için ciddi tehdit olduklarını belirterek, “Barış için birlikte çalışmak artık kaçınılmaz hale gelmiştir” dedi.

Papa, Katolik Kilisesi’nin 39 yıldır gelenekselleştirmiş olduğu Dünya Barış Günü vesilesiyle bugün Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’nda düzenlenen yılın ilk ayininde yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletleri de adalet ve barışı özendirmek için daha fazla sorumluluk üstlenmeye çağırarak, şöyle dedi: “Yeryüzünün çeşitli yerlerinde neredeyse süreklileşmiş durumdaki adaletsizlik ve şiddet, büyük bir sıkıntı olmaya devam ediyor. Terörizm, nihilizm ve fanatik kökten dincilik gibi, barışın önündeki en acımasız yeni tehditler karşısında, barış için birlikte çalışmak artık kaçınılmaz hale gelmiştir.” Papa, yeryüzünde barışın tesisi için, “insanoğlunun, barış yürüyüşünü sürdürmeyi yeğlemesi için cesaretinin ve Tanrı’ya güveninin gerekli olduğuna” da değindi.

Papa’nın ayinde konuşma metni olarak kullandığı Dünya Barış Günü mesajı, uluslararası kuruluşların yanı sıra hükümet ve devlet başkanlarına gönderildi.

Papa’nın adaletsizlik ve savaşlardan şikayetçi olduğu konuşmasında, herhangi bir ülkenin adını anmaması da dikkati çekti.

1121330cookie-checkPapa kökten dincileri kınadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.