Papa turistik gelir kaynağı olacak

Katolik gençliği Sydney’de toplanacak. Almanya’da 200 ülkeden 800 bin katolik gencin katıldığı Katolik Gençlik Günü’nde Papa XVI. Benedict, Sidney planını da açıklamıştı. Başbakan John Howard, papa’nın kararını sevinçle karşıladığını söyledi.

EN BÜYÜK KATOLİK TOPLANTISI

Katolik gençlik Günü Toplantısı, dünyanın en büyük katolik toplantısı olarak biliniyor. Vatikan’ın, 15 – 20 Temmuz 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sydney World Youth Day dolayısıyla Federal Hükümete başvurarak, dünyanın yoksul ülkelerinden gençlerin de toplantıya katılabilmelerine olanak sağlayabilmek içiğn vize koşullarını yumuşatmasını isteyeceği bildiriliyor. Etkinliğin, dünyanın birçok ülkesinden gelecek katolikler dolayısıyla Avustralya ekonomisine önemli katkı sağlayacağı hesaplanıyor.

Sydney World Youth Day dolayısıyla Sydney’e 2000 Olişmpiyatlarına gelen turist kadar yabancı konuk geleceği tahmin ediliyor. NSW Turizm Bakanı Sandra Nori, eyaletin Katolik toplantı için 20 milyon Dolar harcayacağını, misafirlerin ekonomiye yapacağı katkı ile karşılaştırıldığında yapılacak harcamanın çok küçük kalacağını söyledi.

Bakan, “hesabımıza göre harcadığımız her 1 Dolar’a karşılık en az 3 Dolar kazanacağız. Kazancımız 110 milyon Dolar’a kadar çıkabilir” dedi. Bakan, uzak olması nedeniyle Almanya’daki toplantıdaki gibi bir kalabalığın Avustralya’ya gelmesini beklemediğini de ekledi.  

1113130cookie-checkPapa turistik gelir kaynağı olacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.