Papa tutuklansın…

”Ya özür dile, ya da gelme” yazılı dövizler taşıyan sendika üyeleri, Güvenpark’ın, Adalet Bakanlığı yönündeki çıkışında toplandı. 


Sendika Genel Başkanı Ahmet Yıldız, burada yaptığı açıklamada, Papa’nın suç teşkil ettiğini savunduğu açıklamalarının Türk halkında büyük infial yarattığını dile getirerek, toplumun her kesiminden gelen tepkilerin giderek büyüdüğü bir dönemde, Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının sendikası olarak suç duyurusunda bulunmayı millet adına bir görev kabul ettiklerini kaydetti. 


Yıldız, Papa 16. Benedict hakkında yargılama yapılmasının Adalet Bakanlığının iznine tabi olduğunu ifade ederek, hakkında soruşturma başlatılarak tutuklanması için gerekenin yapılmasını talep ettiklerini bildirdi. 


Açıklamanın ardından, talebin yer aldığı dilekçe Adalet Bakanlığı yetkililerine verildi. 


Dilekçede, Papa 16. Benedict hakkında, ”inanç, düşünce ve kanaat hürriyetlerinin kullanılmasını engelleme”, ”kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ayrımcılığı yapma”, ”dini inanç ve ibadetlerden dolayı hakaret” ve ”halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarından kamu davası açılması ve Türkiye’ye geldiğinde tutuklanması talep edildi.

1033660cookie-checkPapa tutuklansın…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.