Papadopulos, Annan ile ‘barış’ı görüşecek

BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile salı günü görüşecek olan Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un, görüşmede KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile 8 Temmuz’da yaptıkları anlaşmanın, hayata geçirilmesinin ele alınacağını söylediği bildirildi.


Rum haber ajansına göre, BM Genel Kurul toplantısına katılmak üzere New York’ta bulunan Papadopulos, Annan’ın, gelişmelere ilişkin ne düşündüğünü öğrenmek isteyeceğini söyledi.


Bu görüşmenin görev süresi dolan Annan ile son görüşme olup, olmayacağını bilmediğini de ifade eden Papadopulos, 8 Temmuz anlaşmasının hayata geçirilmesinde bir ilerleme kaydedilmesi durumunda yeni bir görüşmenin olabileceğini söyledi.


”Türk tarafı ile suçlama oyunu içine girmeyi istemediklerini başından beri dile getirdiklerini” savunan Papadopulos, ”Türk tarafı teknik komitelerin çalışmaya başlaması konusunda oyalama taktiği güttüğümüz yolunda bize suçlama da yöneltse, bunlara yanıt vermeyecek ve bu oyuna dahil olmayacağız” dedi. 


”Gerçek şudur ki özlü konuların görüşülmesine hazırlık niteliğindeki teknik komitelerin kurulması ve çalışmaya başlamasıyla ilgili anlaşmanın uygulamaya geçirilmesinde muvaffak olunamadı” diyen Papadopulos, ”iyi hazırlanmadıkça, özlü konuların müzakere edilmesini kimsenin bekleyemeyeceğini” söyledi.


Papadopoulos, sözlerine ”Yani, özlü görüşmeler için konuları doğru düzgün hazırlayacak komiteler oluşturulmadıkça, müzakereler ilerlemeyecek” diyerek açıklık getirdi. 


İyi bir hazırlık olmadan Talat ile biraraya gelmelerinin, müzakerelerin birkaç hafta içinde tamamen çökmesine neden olabileceğine de işaret eden Papadopulos, bunun da Kıbrıs sorununun sadece iki ayrı devlet oluşturulmasıyla çözüleceğini göstermeye çalışan Türk tarafının işine yarayacağını öne sürdü.


Rum haber ajansına göre, yarın Kofi Annan’ın devlet ve hükümet başkanları onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak Papadopulos, Annan ile salı günü görüşecek.


FOTOĞRAF: Rum lider Tasos Papadopulos

692680cookie-checkPapadopulos, Annan ile ‘barış’ı görüşecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.