Papadopulos, Cherie’ye kızdı

KKTC’de mülk alan İngiliz vatandaşı Orams ailesi aleyhine İngiltere Yüksek Mahkemesi’nde dava açan Rum Kesimi, Orams ailesinin hukuk savaşı başlatmasını sürpriz bir şekilde karşıladı.


Rum lider Papadopulos, Cherie Blair’in İngiltere’deki Vahib & Co. Avukatlık Bürosu hukukçuları arasında yer alarak Orams davasını savunma haberine tepki gösterdi. Papadopulos yaptığı açıklamada olayın siyasi bir skandal olduğunu belirterek, İngiltere Başbakanı Tony Blair’i istifaya çağırdı. Rum lider, Cherie Blair’in Orams avukatlığına da uygun yerlere şikayet etmekle tehdit etti.


Orams Davası’nı İngiltere’de sauvnacak olan Vahib Avukatlık Bürosu avukat ekibi arasında yer alan Hasan Vahib de Papadopulos’un açıklamasını şöyle değerlendirdi:


“Orams davası bir hukuk davasıdır. Eğer olaya siyasi bakılıyorsa mahkemede değil isyasetçiler masada çözmesi gerekir. Cherie “Blair” olarak değil Booth olarak davayı üslendi. Ayrıca eşi başbakan olmadan önce de adını insan hakları konusunda duyurmuş iyi bir avukattı… Kıbrıs konusunda eşiyle ters düşse de bu davayı kabul ederdi.”



CHERİE VE VAHİB’E ÖDÜL


Öte yandan Türk İngiliz Hukukçular (Turkish British Legal Society UK) dün gece düzenledikleri gelenekselleşecek özel gecede Yılın En İyi Hukukçusu olarak Cherie Blair’i, Yılın En İyi Avukatlık Bürosu olarak da Vahib & Co’yu seçti. Önceden planlanmış bir programı olduğu için geceye gelemeyen Cherie Blair’in ödülünü yine Oram Davası avukatlarından Bitu Bhalla aldı. Bhalla, Cherie Blair’inödüle çok sevindiği ve teşekkür ettiğini belirterek ünlü hukukçunun geceye gönderdiği mesajı okudu.  


Papadopulos’a yanıt niteliğinde de olacak mesajda Blair, Orams davasının bir hukuk davası olduğunu belirterek “Biz hukukun gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz hukukçuyuz. Siyasetçi değiliz” dedi.


Vahib &Co’dan Işın Vahib de yaptığı kısa konuşmada Orams davasının emsal teşkil etmesi nedeniyle bir ulusun çizgisinde önemli bir dönemeç olabileceğini belirterek sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve Orams’ları en iyi şekilde savunacaklarını söyledi.


1993’te kurulan İngiltere Türk Hukukçuları olarak kurulan fakat  2005’te adını Türk İngiliz Hukukçular olarak değiştiren derneğin gecesine 200’e yakın konuk katıldı. Geceye onur konğu olarak İstanbul Barolar Birliği Başkanı Kazım Kolcuoğlu ve Kıbrıs’ta Orams Davası’nı savunan Güneş Menteş ve Başkonsolos Muavini Şener Cebeci de yer aldı. Farklı etnik kökendeki hukukçuların rengarenk bir mozaik oluşturduğu gecede dağıtılan diğer ödüller de şöyle:
– En İyi Hukuk Öğrencisi Ödülü: Mustafa İbrahim
– En Başarılı Avukat: Faruk Tepeyurt
– Başarı Ödülü: Ragıp Manyala

685040cookie-checkPapadopulos, Cherie’ye kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.