Papandreu işçilere kulağını tıkadı…

Gazete bütçe açığını azaltmak amacıyla Yorgos Papandreu liderliğindeki hükümetin aldığı kemer sıkma önlemlerini, dar gelirliye vurduğunu söyleyerek öfkeyle karşılayan göstericilerin bir günlük grevle yaşamı neredeyse tamamen felce uğrattıklarını yazdı.

Gazeteye göre bütün bunlar olurken IMF ve Avrupa Merkez Bankası heyetleriyle görüşen hükümet, kemerleri daha da sıkacak yeni önlemler açıklamaya hazırlanıyor.

The Financial Times iç sayfalarında da, Euro bölgesinin en büyük ekonomisi Almanya’da da açıklanan son rakamlara göre bütçe açığının yüzde 3,3 ile tahminlerin yüzde bir üzerinde çıktığını bunun bir çok Avrupa ülkesinden iyi olmakla birlikte, Euro bölgesi için belirlenen bütçe açığı sınırını aştığı akatrıldı.

The Guardian da Avrupa’da ekonomisi son krizde en büyük darbe alan ülke İzlanda’ya ilişkin haberinde Avrupa Komisyonu’nun İzlanda ile üyelik müzakerelerinin başlamasını resmen onayladığını, şimdi kararın üye ülkeler hükümetlerine kaldığını duyurdu.

Habere göre İzlanda’nın 28. ya da 29. Avrupa Birliği üyesi olmaya doğru ilk adımını atıp atamayacağı konusundaki kararın gelecek ay yapılacak liderler zirvesinde belli olması bekleniyor.

1194200cookie-checkPapandreu işçilere kulağını tıkadı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.