Papandreu’dan iyimser açıklamalar

Papandreu, Selanik kentinde yapılan PASOK Parti Kongresi’nde yaptığı konuşmada, bütçe açığının kapatılması çalışmalarına değindi.

“İflas etmeyeceğiz, yapılan fedakarlıklar yerini bulacak” diyen Papandreu, Avrupa ülkelerine gönderdiği mesajda ise, “bizim yanlışlarımızı ve borçlarımızı kimsenin ödemesini beklemiyoruz” ifadesini kullandı.

Birtakım kişilerin ülkeyi hedef alan yalan haberler ile artniyetlerini sergilediklerini anlatan Başbakan, “Yunanistan iflas etmeyecek, kararlı ve güçlü bir hükümet görevde” diye konuştu. Papandreu, içinde bulunulan koşullar altında kendisi ve hükümetinin ekonominin ve ülkenin kurtarılmasına odaklandıklarını söyledi.

“Acıtacak da olsa sert de olsa ne yapılması gerekiyorsa yapacağız, şahsen sonuçlarını ben ödeyecek dahi olsam” diye konuşan Papandreu, mücadele verildiğini ve herkesin cepheye çağrıldığını belirtti. “Alınan kararların alınmaması halinde asıl o zaman Yunanistan’a yazık olacağını” vurgulayan Başbakan, “Elimiz kolumuz bağlı otursaydık ne maaşları ne de emekli maaşlarını ödeyebilecektik” diye konuştu.

“Yunanistan’ın maddi değil siyasi destek istediğini” bir kez daha vurgulayan Papandreu, “Ortak evimiz olan Avrupa’nın güçlenmesi ve kar peşinde koşanların halklarımızın talihini belirlememesinin zamanı gelmiştir. Yıllar boyunca dayanışma ve istikrarı olan bir Avrupa için mücadele verdik. Ancak çoğu güçler avronun önemini unutuyorlar. Ortak güvenliğimizi içeren siyasi vizyonun özünü görmezden geliyorlar. Nihayetinde bunlar AB’nin istikrarını bozabilirler” dedi.

1237780cookie-checkPapandreu’dan iyimser açıklamalar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.