Papa’nın promosyonu: Günahlara toplu af

Vatikan, ilk yurtdışı gezisini 18-21 Ağustos tarihlerinde memleketi Almanya’ya yapacak olan Papa 16’ncı Benedikt’in gezisinin görkemli geçmesi için haçlı seferlerinden kalma endüljans geleneğini harekete geçiriyor. Köln’de yapılacak Dünya Katolik Gençlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Papa, kendisini dinlemeye gelenlerin günahlarını affedecek. Etkinliklere tüm dünyadan 1 milyon kişinin katılması bekleniyor.

İtalya Katolik Piskoposlar Konferansı, özel tren, otobüs ve uçak seferleriyle Köln’e sadece İtalya’dan 40 bin kişiyi götürmeyi planlıyor. Kilise yetkililerinin hedefi olabildiğince kalabalık bir Katolik topluluğunu Köln’de bir araya getirebilmek.

Köln’de gençler tarafından karşılanması beklenen Papa, Ren ırmağında tekneyle bir gezinti yapacak, Yahudi ve Müslüman din adamlarıyla da bir araya gelecek. Vatikan Yüksek Mahkemesi Başkanı Kardinal Francis Stafford’un imzasıyla yayımlanan bir endüljans kararnamesiyle Papa’nın Köln ziyaretine iştirak eden Katolik katılımcıların tüm günahlarının bağışlanmış sayılacağı duyuruldu.

Endüljans bir Haçlı Seferi geleneği

Katoliklik inancında endüljans, Kilise’nin belirli bir bedel karşılığında Katoliklere tüm günahlarının bağışlanması garantisi vermesi anlamına geliyor. Bu uygulama ilk kez Haçlı Seferleri döneminde başlamıştı. Kilise o dönemde Kudüs’ü Müslümanlardan geri almak için savaşa katılan Katoliklere tüm günahlarını bağışlama garantisi veriyordu. 1300 yılında Papa Boniface de bir endüljans yayımlayarak, Kutsal Yıl nedeniyle Roma’yı ziyaret eden Katoliklerin tüm günahlarının bağışlanmış sayılacağını duyurmuştu. Ücret karşılığında endüljans uygulamasını, 1967’de Papa VI. Paul sona erdirmişti.  
 

1112140cookie-checkPapa’nın promosyonu: Günahlara toplu af

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.